הטרנדים החמים בעיצוב המטבח

הצצה לחידושים האחרונים במטבחי היוקרה. מה אומרים המעצבים המובילים ומהם הרעיונות החדשניים ל-2013

מטבחי Hemed kitchen's & more

הטרנד הכפרי של חברת Hemed kitchen's & more – שילוב של קווים נקיים עם עץ גושני חם – צילום: שי אפשטיין

היום, הודות לתכניות הבישול והאפייה הרבות החלו אוהבי אוכל רבים לבלות חלק ניכר מזמנם במטבח והם שמחים לשתף את בני משפחתם וחבריהם ביצירותיהם הקולינאריות. כך המטבח החדיש והמאובזר הפך בשנים האחרונות לא רק למרכז הבית אלא גם לסמל של סטאטוס, טוב טעם ומעמד.

מעצבי המטבחים והגאדג'טים החלו ברוח זו לעצב ברמות אסתטיקה ופרקטיקה שכמותם טרם ידענו. הטרנדים החדשים במטבחים הם רבים ואנו נתעכב על כמה מהבולטים שבהם.

החומרים

אחד הטרנדים החדשים הוא שילוב של חומרים מנוגדים כמו צבע עם עץ, ברזל עם פורמייקה ובטון עם צבע. כך בחלק מהדגמים החדשים של "מטבחי רגבה", נתקלנו בחיבור מרתק של שילובים בין חומרים מודרניים, טכנולוגיה חדשנית ועיצוב עכשווי לבין אלמנטים כפריים או פרובינסייליים המעניקים תחושה חמימה וביתית.

"בעיצוב המודרני", מספרת לילי אברהמי, מעצבת הבית של "מטבחי טופז", "נכללים מטבחים טוסקנים, אנגלים או עתיקים". בכולם יש עץ, עץ צבוע משופשף או מבריק. "הייחוד שלהם הוא תוספת של קישוטי עץ, קרניזים ומשטחי עץ מסוגננים".

לאחרונה ניכרת גם חדשנות בפורמייקה. "מטבחי זיו", יחד עם מעצב האופנה גדעון אוברזון שבהשראתו עוצבה הקולקציה שלהם, עיצבו וייצרו באיטליה פורמייקה בשילוב של  בד טוויד, ופורמייקה בגימור חדשני שמעניק מראה של עץ.

פנים הארונות והמגירות כוסו בפורמייקה דמוית אריג בגוונים שונים התואמים לחזיתות ארונות המטבח. את התוספת מכנה גדעון אוברזון "הבטנה של המטבח", מה שהפך את העיצוב הלבן החדגוני של פנים הארונות לעיצוב מרהיב ומפתיע.

האיים

מטבחי LEICHET

"אי" בסגנון בר מפנק של מטבחי LEICHET

טרנד חדש ומעניין בעיצוב המטבחים הוא הפיכתם של האיים שהיו תמיד מוצבים כיחידות בודדות, למשטחים המונחים על גופים בעלי צורות שונות המשמשים כדלפקי עבודה וישיבה. זה נעשה בעיקר באמצעות משחקי עובי בין המשטחים וקומפוזיציות של צורות שונות היוצרות את החוויה החדשנית.

אורלי בקרמן, מנכ"ל LEICHT מוסיפה, כי את דור איי המטבח ששימשו תמיד לבישול ובמקרה הטוב לארוחת ערב משפחתית מצומצמת מחליף עתה אזור ישיבה גבוה ומרשים בסגנון בר מפנק. אליו תצורף תחנת עגינה חדשנית לאייפון ולמגבר המשתלבת באופן אינטגרלי בריהוט המטבח ומספקת בידור ונוחות.

המטבח הנסתר

מטבחי ונטה קוצ'ינה

דגם ללא ידיות במטבחי ונטה קוצ'ינה, המשדר מראה נקי ומינימליסטי. הדלתות נפתחות במגע יד או עם שקעים נסתרים – צילום: דודו אזולאי

יצא לי לבקר לאחרונה במטבחה של אמנית תל אביבית מפורסמת. הדבר היחיד החשוף במטבח הזה היה הכיור וכל השאר כולל המקרר והכיריים הסתתרו מאחורי ארונות לבנים שנראו כמו חלק אינטגרלי מהקירות. בקרמן מסבירה, כי מכיוון שבבתים רבים אין כלל הפרדה בין המטבח, הסלון, פינת האוכל, או פינת העבודה, יש צורך להסתיר את המכשירים החשמליים ואת הפעילות במטבח, בעזרת פתרונות חכמים ומתקדמים.

מרבית המטבחים מתוכננים היום עם קיר אחורי בעל נפח אחסון רב המסוגל להכיל ולהסתיר כל ציוד נדרש כמו מקרר, תנור, מיקרוגל, מדיח ואפילו משטחי עבודה עם כיור. הדלתות לארונות יכולות להיות דלתות הזזה או דלתות קונספטה הנכנסות לצד הארון כמו בארונות שרות. החידושים הם הטאצ'ים החשמליים – פתיחה וסגירה של דלתות על ידי חשמל, על ידי שלט רחוק, או דלתות שנכנסות לתוך כיס ומגלות מטבח מוסתר.

בקולקציית חורף 2013 של המותג האיטלקי Veneta Cucine משולבים מנגנונים סמויים בתוך הדלתות ומנגנונים חשמליים מסתירים את הידיות. המטבח מתחבר עם חללי האירוח המרכזיים בעזרת איי ישיבה ובישול, ריהוט מודולארי ויחידות קומפקטיות.

דגם הטוליפאנו של החברה מחביא את המקרר, התנור ומכונת האספרסו ומרחבי אחסון אחרים מאחורי דלתות הזזה, הנפתחות בלחיצה קלילה. אותי עניינו במיוחד המגרות הפונקציונאליות בהתאמה אישית, הכוללות מקום מיוחד לכלי החיתוך והבישול, תוספת של מגנטים לאחיזת הכלים ושמירה על יציבותם גם בעת פתיחת וסגירת המגירה. המעצבים דאגו אף לתכנן את התאים לסכו"ם באופן מודולארי בהתאם לגודל הסטים והפריטים ובנוסף יש גם אפשרות להפרדה בין בשרי וחלבי.

שילוב סגנונות

מטבחי רגבה

מטבחי רגבה מציגים חיבור מרתק של שילובים בין חומרים מודרניים, טכנולוגיה חדשנית ועיצוב עכשווי לבין אלמנטים כפריים או פרובינסייליים המעניקים תחושה חמימה וביתית – צילום: איתי סיקולסקי

רביב קהן, מנכ"ל ובעלים של נגריית הבוטיק "תיבת נח", מספר כי "באופן כללי, לאחר תקופה ארוכה של ביקושים למטבחים מודרניים בקו נקי, אנחנו רואים היום ביקוש חוזר למטבחים הקלאסיים בסגנון אירופאי – פרובאנס, טוסקני ואנגלי".

רמי סטל, מנכ"ל חברת Hemed Kitchen's & more מאמין כי הטרנד הבא מצוי בשילוב סגנונות: "בשנה האחרונה קיימת נטייה לשילובים מהמטבח הכפרי למטבח המודרני וההפך. קיים שילוב של הקווים הנקיים עם העץ הגושני והחם. סגנון הרטרו מתחיל לתפוס מקום בעיצוב המטבחים כמו גם גווני הפסטל תכלת וירוק, המעניקים חמימות לבית. אלמנטים וכלים משנות החמישים והשישים תופסים מקום על המדפים הפתוחים. הבית מקבל מראה חי, חם ומזמין. הוכחה לכך היא מוצרי החשמל הצבעוניים שנכנסו לשוק בשנה האחרונה. הצבע מקבל מקום מרכזי בעיצוב המטבח והצרכן הישראלי מעיז יותר מתמיד".

טרנד עיצובי נוסף שהתחיל באירופה, והגיע גם לארץ הוא השימוש בכל גווני האפור. במטבחים הקלאסיים יש ביקוש לאפורים הכהים, ובמטבחים המודרניים יש ביקוש לאפורים הבהירים יותר.

רינה אלקובי, מעצבת ראשית ומבעלי מטבחי Decor מאמינה כי הצבע הלבן ימשיך להוביל גם ב-2013. היא מסבירה כי "עד שנות ה-90 המטבחים ברוב הבתים בישראל היו עשויים בדרך כלל מעץ בגווניהם הכהים של המהגוני והאגוז, או עשויים פורמייקה צבעונית. מטבחים בצבעי אדום עז, כתום וירוק למשל היו דבר בשגרה ואילו הלבן היה מודר מחלל המטבח, בעיקר בשל הדעות הקדומות, אשר לפיהן מטבח לבן מתלכלך מהר, קשה לניקוי, ואינו פרקטי. הדבר שונה בכמעט 180 מעלות מהמציאות לה אנו עדים כיום, אשר בה הפך הלבן לסטנדרט במטבח ולצבע המבוקש כמעט בכל דירה ובית".

Leave a Reply

הירשמו לחשבון ניסיון

ותוכלו לקרוא את כל הכתבות למשך 24 שעות.

נא להכניס שם פרטי

נא להכניס שם משפחה

נא להכניס דואר אלקטרוני תקין

נא להכניס מספר טלפון תקין

במילוי הפרטים ולחיצה על כפתור אני מאשר/ת קבלת דיוור פרסומי ותוכן מרחיב דעת ומעורר מחשבה מאת אפוק טיימס ישראל. אנחנו לא אוהבים ספאם. לכן מתחייבים לא להעביר את פרטיך לגורם שלישי כלשהו.

התחברות למנויים רשומים

תודה! שלחנו לכם את סיסמת הכניסה לדואר האלקטרוני. המשך קריאה נעימה!