נגיעות שקטות בבית מלא חיים

בית בסביון, גבר, אישה, שני ילדים מנישואים קודמים ושני ילדים משותפים. הוא וטרינר, היא אוהבת ארכיאולוגיה ובבית הפתוח שלהם האורחים זורמים באופן תמידי: חברים, ילדים, כלבים וחתולים. הם ביקשו ממעצב הפנים גלי ג׳נאח שישדרג את ביתם בן 13 השנים כדי שיתאים יותר לאורח חייהם. הקו המנחה היה לחשוב רחב וגדול ולעצב מחדש את החלל עם שתי בקשות של בעלת הבית: חלונות האלומיניום הכחולים נשארים כמו שהם וכך גם ריצוף הצִפחה המעטר את הבית

צילום: עוזי פורת

צילום הבית: עוזי פורת

הכניסה מובילה ישירות לסלון, משמאל פינת האוכל והמטבח. ליד המטבח נמצא חדר משפחה סגור, בו המשפחה גם צופה בטלוויזיה. אם פונים ימינה מהכניסה מגיעים לשירותי האורחים ואחריהם נמצא מסדרון שמוביל לחדרים הפרטיים: חדרי השינה והקליניקה של האב.

1. בסלון נמצאות שתי כורסאות, הדום, ושתי ספות, כולן מקסטיאל. צבע הריפוד הרגוע נבחר בהשראת בדים צבעוניים שבעלת הבית הביאה מגוואטמלה ושמהם הכינו את הכריות. המעצב חיפש ריפוד לספות שישתלב ולא ישתלט על הצבעוניות העזה ולכן בחר בצבעים טבעיים ורכים. שלושה שולחנות מאדני רכבת ובסיסי ברזל נקנו בחנות סיאם בהרצליה. שטיח הטלאים גם הוא מקסטיאל. בפינה השמאלית בסלון הוצבה ויטרינה נקייה בעיצובה שעשויה מנירוסטה ומזכוכית (קסטיאל) בה מוצג אוסף של ארכיאולוגיה מישראל ומהעולם שעד כה היה מאוחסן בארגזים בממ״ד.

_web_IMG_1010_2

 

2. פינת האוכל ממוקמת במרכז החלל. השולחן והכיסאות שעברו ריפוד מחדש הם מקסטיאל, והתאורה של יאיר דורם.

_web_IMG_1042_4

 

3. המטבח (עיצוב של המעצב ונגרות של אייל כינרתי) היה השינוי המרכזי בחלל החדש: מגומחה קטנה מוסתרת הוא הפך לפתוח ופונה לפינת האוכל והסלון. יחידות הנגרות עשויות מפורניר מייפל, התאורה יאיר דורם ומשטחי השיש מאזור ברזיל שנקנו בפרביטל. הקו המנחה בעיצוב המטבח הוא פונקציונאלי – ליצור סביבה שמתאימה לניידות של כיסא גלגלים שבו יושב אחד מילדי הבית. בעזרת הצבתו של דלפק אי, נוצר מקום נוסף שבו יכולים יושבי הבית לאכול ולעבוד יחד.

_web_IMG_1121_9

 

4. יחידת ההורים היא אחד השינויים המרכזיים שעשה המעצב בבית. כדי להעניק לזוג את המרחב הדרוש, הוא איחד שני חדרים יחד ויצר חלל אחד גדול הכולל את חדר הרחצה. הכניסה לחדר היא דרך אזור חיץ – ארון דו צדדי מפורניר אלון המפריד בין חדר שינה לחדר הרחצה. צד אחד פונה למיטה והצד השני לכניסה לחדר. המטרה של הארון במרכז החדר היא ליצור שני דברים: פרטיות ועוגן שיאפשרו מצד אחד איחסון ומצד שני העמדה של מסך טלוויזיה. בצד ימין נמצא קיר ארונות המלווה את החדר. הכורסא והמיטה מטולמנ׳ס.

_web_IMG_1168_12

 

5. בגבו של ארון הפורניר נמצא ארון נוסף שדרכו נכנסים לחדר האמבטיה. את הארון יצר הנגר אייל כינרתי. בהמשך לעיצוב של הבית כולו, גם כאן בחר המעצב בקרמיקה מצוירת על הריצפה המעטרת גם את הכיור המרחף (רוחמה שרון) בגוון הרגוע של החום בהשלמה לכחול החלונות. השירותים נמצאים בתא נפרד בחלל. 

_web_IMG_1245_21

הירשמו לחשבון ניסיון

ותוכלו לקרוא את כל הכתבות למשך 24 שעות.

נא להכניס שם פרטי

נא להכניס שם משפחה

נא להכניס דואר אלקטרוני תקין

נא להכניס מספר טלפון תקין

במילוי הפרטים ולחיצה על כפתור אני מאשר/ת קבלת דיוור פרסומי ותוכן מרחיב דעת ומעורר מחשבה מאת אפוק טיימס ישראל. אנחנו לא אוהבים ספאם. לכן מתחייבים לא להעביר את פרטיך לגורם שלישי כלשהו.

התחברות למנויים רשומים

תודה! שלחנו לכם את סיסמת הכניסה לדואר האלקטרוני. המשך קריאה נעימה!