אתגר חומרי הגלם הבסיסיים – אפוק טיימס
צילום: תקווה-מהבד
צילום: תקווה-מהבד

אתגר חומרי הגלם הבסיסיים

החלטנו לאתגר את השף הראל זכאים ולהציב לו משימה: להרכיב מנה מעולה מחומרי גלם בסיסיים שהקצנו לו: עגבנייה, פטרוזיליה, מלח, פלפל, קמח, חלב על סוגיו ומים. השף בחר להוסיף: שמן זית, סוכר, פלפל חריף ושמרים, ובחר לוותר על פטרוזיליה. מה אתם חושבים? הוא עמד במשימה?

צילום: תקווה-מהבד

צילום: תקווה-מהבד

סלט עגבניות ולחם צלוי חריף

זמן הכנה כולל: שעתיים  |  זמן התפחת הלחם: שעה וחצי  |  אפיית הלחם: 20 דקות

מרכיבים:

500 גרם קמח מנופה
340 גרם מים מסוננים
30 גרם שמן זית
10 גרם מלח ים אטלנטי
5 גרם שמרים יבשים
או 15 גרם טריים
20 גרם סוכר
500 גרם עגבניות מכל מני סוגים
פלפל חריף

הוראות הכנה:

1. מערבבים בקערה גדולה קמח סוכר ושמרים. ממיסים בקערה נפרדת את המלח במים, מוסיפים את השמן ומערבבים.

2. יוצקים את הנוזלים לקערת הקמח, לשים עד קבלת בצק אחיד וחלק, מכסים במגבת ומתפיחים שעה. 

3. מחלקים את הבצק לשני חלקים, ויוצרים כדור חלק מכל חלק. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומכסים במגבת. 

4. מחממים תנור ל-200 מעלות. אופים את הלחם בתנור במשך כ-20 דק׳ עד להזהבה ומצננים.

5. את העגבניות מכמה שיותר סוגים, חותכים לתוך מסננת, מתבלים בשמן זית ומלח ים ומניחים בקערה.

6. מחממים מחבת ברזל על להבה בינונית וקורעים לתוכה נתכים מהלחם שאפינו וכמה פרוסות של פלפל חריף ירוק טרי. מגבירים את הלהבה ובוזקים מעט מלח ים ושמן זית וצולים עד להזהבה של הלחם.

7. בזהירות יוצקים את נוזלי העגבניות שנאספו בקערה לתוך המחבת הלוהטת ומכבים את הלהבה. 

8. בקערה, מאחדים את הלחם הצלוי יחד עם העגבניות, מערבבים היטב ומגישים.

צילום: תקווה-מהבד

צילום: תקווה-מהבד

 

השף הראל זכאים הוא השף של

מסעדת זכאים, המסעדה הטבעונית הראשונה בישראל. 

הראל מגיש במסעדה תפריט ללא מוצרים מן החי מתוך תפיסה קולינרית שאינה מחפשת תחליפים אלא מאמינה ביצירה מקורית – כזו המתבססת על שלל חומרי גלם טריים ססגוניים ושמחים ועל טעמים עזים. 

מה לעשות כשבאים אורחים ויש רק עגבניות במקרר?

צילום: אלכס-גורביץ

צילום: אלכס-גורביץ

יש לכם בבית כמה עגבניות, קמח ועוד כמה מצרכים בסיסיים ודווקא היום מגיעים אורחים ואתם רוצים לארח בסטייל ובלי מאמץ. הנה דרך מהירה ופשוטה להכנת טאקוס פריכים עם סלסה של עגבניות בכמה שלבים פשוטים. 

להכנת הסלסה:

1. מרתיחים מים בסיר. 

2. מסמנים בעזרת סכין חדה צורת איקס על תחתית העגבניות. 

3. מכניסים את העגבניות המסומנות לתוך המים הרותחים למשך 4 דקות, מוציאים עם כף רשת ושמים בקערת מים קרים. בשלב זה, הקליפה תתחיל להיפרד בקלות מאוד מהעגבנייה. 

4. מקלפים את העגבניות, מוציאים את החלק הירקרק וחותכים את העגבניות לחתיכות קטנות ומרוסקות מאוד. 

5. מעבירים לקערה, מוסיפים מלח, פלפל, שום כתוש ושמן זית. בשלב זה הסלסה שלנו כבר מוכנה. אפשר לשדרג עוד יותר את הסלסה ולהוסיף פטרוזיליה קצוצה, בזיליקום קצוץ או פלפל ירוק חריף קצוץ.

להכנת הטאקוס:

מרכיבים לבצק: 

כוס קמח
1/2 כוס מים קרים
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
מלח, פלפל

הכנה:

1. לשים את חומרי הבצק יחד עד קבלת בצק אחיד. 

2. מחממים שמן במחבת. מרדדים היטב את הבצק וחותכים משולשים בעזרת סכין או גלגלת. 

3. מטגנים את המשולשים דקה אחת מכל צד עד שמזהיב ומתנפח מעט ומוציאים לנייר סופג. 

4. מפזרים מלח מעל ומגישים לצד הסלסה. 

הירשמו לחשבון ניסיון

ותוכלו לקרוא את כל הכתבות למשך 24 שעות.

נא להכניס שם פרטי

נא להכניס שם משפחה

נא להכניס דואר אלקטרוני תקין

נא להכניס מספר טלפון תקין

התחברות למנויים רשומים

תודה! שלחנו לכם את סיסמת הכניסה לדואר האלקטרוני. המשך קריאה נעימה!