חוגגים את תרבות היין הישראלי בפסטיבל Salute 2015 בתל אביב וברעננה

פסטיבל היין Salute 2015 יתקיים בתל אביב במתחם "התחנה" בין התאריכים: 13-14 במאי 2015 וברעננה במתחם "פארק רעננה" בין התאריכים 24-25 ביוני (בין השעות 18:30-23:00)

_web_Salute Salute -בר קרקובסקי-

סדרת פסטיבלי היין Salute 2015 אשר הפכה לשם דבר בתרבות היין בישראל מגיעה למרכז הארץ לאחר שהתארחה בצפון (חיפה) ובדרום (באר שבע ואשדוד).

עיריית תל-אביב- יפו, המחלקה למופעים, בשיתוף חברת ההפקות E&M יארחו את הפסטיבל במתחם "התחנה". וברעננה יתקיים הפסטיבל בשיתוף עם עיריית רעננה במתחם "פארק רעננה".

הפסטיבל מיועד לקהל מהמגזר העסקי, הפרטי, מלונאים, מסעדנים, מבקרי יין, קהל איכותי צעיר (מגיל 18 ומעלה) וקהל בוגר. מתאים לכל חובב יין אשר אוהב ומתחבר לתרבות היין או מעוניין ללמוד ולהכיר מקרוב את עולם היין.

את הפסטיבל ילוו הרכבים מוסיקליים והופעות חיות של אומנים מתחילתו ועד סופו. כל אלה יחד עם התאורה, התפאורה, היין, הניחוחות והמוסיקה יוצרים את האווירה הייחודית התוססת והעליזה המוכרת בסדרת פסטיבלי היין Salute.

_web_אורי אקיאן יינן יקב השדרה עם דיילות-צילום יחצ -SALUTE 2015

חובבי יין המעוניינים ליהנות גם מטעימות יוכלו לרכוש גביע יין זכוכית יוקרתי והזמנה חופשית לטעימות של כ-120 סוגי יין בדוכני היקבים השונים (בעלות של -75 ₪ למבקרים, הנחה מיוחדת תינתן לתושבים ופנסיונרים). במקום תיערך מכירה של יינות במחירים ייחודיים לפסטיבל, וכן שלל דוכנים מפנקים של מעדנים וגבינות מתוצרת בית של מחלבות מקומיות, שמן זית, דים-סאם, שוקולד גורמה, מאפים ועוד.

שגיא אפשטיין, מומחה יין, הינו היזם והבעלים של החברה המפיקה ומארגנת את הפסטיבלים בשבע השנים האחרונות: "אנו רואים בחשיפה והגדלה של תרבות צריכת היין בארץ נושא חשוב ומטרה הכרחית ופועלים לקידום תרבות היין בישראל לטובת כל אוהבי היין במרכז כמו גם בפריפריה, הקהל שיגיע לפסטיבל יוכל ליהנות מיין משובח ממגוון יקבים קטנים וגדולים,  להכיר את היקבים הצעירים ואת מגוון יקבי הבוטיק הפזורים בארץ, ליהנות מאווירה שמחה ותוססת ובו בזמן גם להעשיר את הידע בנושאי היין".

בפסטיבל בתל אביב וגם ברעננה עתידים להציג כ-30-50 יקבים שונים בביתנים שימוקמו במתחם האירוע, מהיקבים הגדולים והמוכרים בארץ דרך יקבי הבוטיק מהאיכותיים ביותר  וכלה ביין מיובא באריזת קרטון (הטרנד האחרון).

בין היקבים אשר משתתפים בסדרת פסטיבלי היין: יקב הר ברכה, יקב השדרה, יקב כישור, יקב תניא, יקב תשבי, יקב כינור דויד, יקב שטרן , יקב ירושלים, יקב ארזה, יקב פסיפלורה, יקב אליגוטה, יקב אור הגנוז, יקב לביא, יקב פסגות, יקב דלתון, יקב עמק האלה, יקב תלמים, יקב גלאי, יקב שמיים, יקב רמאן, סוכנויות ויבואני יינות מחו"ל כגון "נתיב יין","צור", BiBoViNo, וכן יקבים גדולים יותר כגון כרמל, דלתון, תשבי, ברקן, סגל, רקאנטי, טפרברג ועוד.

_web_בר קרקובסקי- -חולדאיSALUTE

היקבים ובמיוחד יקבי הבוטיק הקטנים רואים בפסטיבל הזדמנות יפה לחשיפה, כך למשל פגשנו בפסטיבל את היינן  אורי אקיאן מיקב "השדרה" שבעיירה שדרות. אורי מדבר בגאווה על היקב ועל העובדה שיקב השדרה הינו היקב הראשון שהוקם בעיירה שדרות, הוא הקים את היקב לפני מספר כחמש שנים בלבד יחד עם חברו משה עמר ועבורו היה זה הגשמת חלום, היקב מייצר יינות מענבים איכותיים הגדלים בכרם כפר שמאי למרגלות הר-מירון בגובה 800 מטר. "תהליך יצור היין אצלנו כמו בציר הענבים, נעשה באופן ידני כמו שבציר הענבים מתבצע תוך שמירה על אופי טבעי של התהליך והקפדה על מוצר שמשקף את איכות הענבים.

בציר הענבים מתבצע באופן ידני משעות הבוקר המוקדמות עם אור ראשון ומובאים ליקב במשאית מקוררת. עם הגעת הענבים ליקב מתבצעת השרייה של הקליפות עם המיץ למשך 24 שעות ובסיומה מתחילה התסיסה האלכוהולית למשך 8 ימים. לאחריה מתחילה התסיסה המלולקטית אשר תורמת לריכוך (הפחתת) החומצה ביינות – מדובר בתהליך טבעי ביולוגי אשר תורם לארומה ולטעם היין.  בסיום התסיסה המלולקטית מעבירים  את היין ליישון בחביות עץ אלון צרפתיות למשך 14-18 חודשים בחדר מיוחד עם תנאים מיוחדים הולמים ומבוקרים. יקב “השדרה” מייצר 4.000 בקבוקים בשנה ואנו במגמה להרחיב את הייצור בשנים הבאות.

היקב זכה לפני כשבוע בתחרות הארצית "אשכול הזהב" על היין בקטגוריה שלו היין מסוג בלנדRESERVE  קברנה סוביניון / מרלו / שיראז 2012, היין נבחר בקפידה על ידי צוות השיפוט אשר כלל כ-30 שופטים, זכה במקום שלישי בקטגוריית יינות הבוטיק עם הרכב זני מיוחד. במסגרת הפסטיבל רואה אורי אקיאן הזדמנות וסיכוי טוב להגיע ולהיחשף לקהל חובבי יין במרכז כמו גם בצפון.

_web_יקב השדרה- אורי אקיאן יינן היקב-צילום יחצ

ומאחר שגבינות הן חלק בלתי נפרד מהיין ניתן למצוא בפסטיבל שלל דוכני גבינות בוטיק, מאפים מיוחדים ומעדנים מפנקים מרשת מן האדמה וליהנות ממבחר טעימות ופלטות מעדנים מתוצרת מקומית.

סדרת פסטיבלי היין Salute אשר זה מכבר גיבשה לעצמה שם מכובד בקרב עולם היין הישראלי ובכללם הייננים, היקבים וחובבי היין החלה את דרכה בבאר שבע (ב-2007) ומאז מתקיימת מדי שנה גם בערים תל אביב, חיפה, אשדוד ורעננה. במהלך 7 השנים הפך הפסטיבל לחלק בלתי נפרד מתרבות היין בארץ אשר הולכת ומתפתחת מידיי שנה במקביל לגידול בצריכת היין מתוצרת היקבים המקומיים. עם השנים רכשה הסדרה Salute קהל מבקרים רב. כמות הקהל שמגיעה לאירוע בן יומיים נעה בין 4,000-5,000 מבקרים.

השנה קיימה החברה סדרת פסטיבלי יין בערי מפתח לתרבות היין ברחבי הארץ, בחיפה, בבאר שבע,  באשדוד וכן בתל אביב ובחודש הקרוב גם ברעננה.

הירשמו לחשבון ניסיון

ותוכלו לקרוא את כל הכתבות למשך 24 שעות.

נא להכניס שם פרטי

נא להכניס שם משפחה

נא להכניס דואר אלקטרוני תקין

נא להכניס מספר טלפון תקין

במילוי הפרטים ולחיצה על כפתור אני מאשר/ת קבלת דיוור פרסומי ותוכן מרחיב דעת ומעורר מחשבה מאת אפוק טיימס ישראל. אנחנו לא אוהבים ספאם. לכן מתחייבים לא להעביר את פרטיך לגורם שלישי כלשהו.

התחברות למנויים רשומים

תודה! שלחנו לכם את סיסמת הכניסה לדואר האלקטרוני. המשך קריאה נעימה!