קשר משפחתי בקיסריה

בית בסגנון מרוקאי בן ארבעה מפלסים בקיסריה, שחי בו אדם מבוגר הפך תוך כמה חודשים לבית אוורירי שמותאם למשפחה בת חמש נפשות. המעצבת אורית דרום הורידה קירות, איחדה חללים ופתחה חלונות. התוצאה: טונים בהירים בבית כפרי ואלגנטי המרוצף כולו בפרקט היוצר תחושת אינטימיות בבית כולו

צילום: אלעד שריג; סטיילניג: נטע צנציפר; מטבח: חברת Touchwood

צילום: אלעד שריג; סטיילניג: נטע צנציפר; מטבח: חברת Touchwood

עוברים את מבואת הכניסה של הבית, עולים שלוש מדרגות ומגיעים למסדרון ארוך שממנו אפשר להיכנס לסלון ולמטבח, שמתחברים ביניהם בפנים הבית.

החלל המרכזי בנוי מתקרה גבוהה עם קשתות – הצבעים היו כתומים ובסגנון מרוקאי והמשפחה בחרה לצבוע הכול בצבעים בהירים. בגלל הקשתות הבית כולו נבנה מבטון, נתון שהפך את השיפוץ למאתגר.

הסלון ופינת האוכל יוצרים ביחד חלל מרכזי שניתן לצאת דרכו אל הבריכה והחצר. הספות ושולחן הקפה הם מ״האסם״. הכריות הצבעוניות של חברת ״MAKE״. השטיח מ״תמר״ והציורים של הציירת גילה מושקוביץ. כל אזור הטלוויזיה חופה בבריקים. השנדליר מ״טורקיז״ נבחר כאן בהתאמה לקשתות בבית. שנדליר שני תלוי מעל פינת האוכל. פינת האוכל מתחברת לקמין דו-צדדי.

פינת המשפחה והמטבח הם המקומות בהם המשפחה מעבירה את רוב זמנה. בפינת המשפחה בבית כבר הייתה ספה בנויה, והמעצבת ריפדה מחדש את כל הכריות ואת העץ.

הקיר שהיה בין פינת המשפחה והמטבח ירד לטובת יצירת קשר משפחתי בין החדרים. החלונות נצבעו מחדש. התאורה מ״יאיר דורם״ ההדום ממתכת מ״האסם״.

web_1_Pic2

החלל של המטבח היה חנוק מאוד כשבמרכזו היה אי עם כיריים שיצר כוך קטן של פעם. הוחלט להוריד את הקירות ולהחליף את החלונות ולפתוח אותם. המעצבת ובעלי הבית בחרו לא להוסיף יחידות גבוהות לאחסון במטבח, אבל יש שטח לאחסון באי. המטבח בתכנונה של המעצבת הוכן על ידי ״טאץ ווד״. גופי התאורה והשולחן הקטן העגול הם של דליה ערמוני. מהמטבח יש יציאה לאזור הבריכה ושולחנות האירוח.

web_2_Pic2

עולים שתי קומות ומגיעים לסוויטת ההורים המתחלקת לשלושה אזורים: שינה, חדר רחצה וחדר ארונות. הצבעים הרכים והמרחב משרה תחושה של שקט, מרגיע ונעים. המיטה נעשתה אצל נגר והכורסה מ״האסם״.

web_3_Pic2

בחדר הרחצה יש מקלחון ושירותים. בעבר היה ג׳קוזי פינתי מרופש שהוחלף באמבטיה בסגנון אירופי ישן. האריחים המצוירים והבריקים הלבנים מעניקים לחלל מראה רומנטי ועדין. בעלי הבית רצו שני כיורים – אחד לו ואחד לה. המראה מ״זוויות״.

web_4_Pic2

הירשמו לחשבון ניסיון

ותוכלו לקרוא את כל הכתבות למשך 24 שעות.

נא להכניס שם פרטי

נא להכניס שם משפחה

נא להכניס דואר אלקטרוני תקין

נא להכניס מספר טלפון תקין

במילוי הפרטים ולחיצה על כפתור אני מאשר/ת קבלת דיוור פרסומי ותוכן מרחיב דעת ומעורר מחשבה מאת אפוק טיימס ישראל. אנחנו לא אוהבים ספאם. לכן מתחייבים לא להעביר את פרטיך לגורם שלישי כלשהו.

התחברות למנויים רשומים

תודה! שלחנו לכם את סיסמת הכניסה לדואר האלקטרוני. המשך קריאה נעימה!