מהעיר אל הכפר

זוג עם שני ילדים עמדו לעבור מתל אביב לבית פרטי בהוד השרון אך חששו והתלבטו בין שני בתים. רגע לפני ההחלטה הם קבעו פגישת ייעוץ גורלית עם האדריכלית שירה מוסקל ומעצבת הפנים הדס רוט שגרמה להם לבחור דווקא בנכס שלא רצו, שהיה מסורבל, במצב לא טוב אבל עם הרבה פוטנציאל. לבסוף העבודה הקשה השתלמה והמשפחה נכנסה לגור בבית שתמיד ייחלה לו

צילום הבית: לירן שמש

צילום הבית: לירן שמש

1המעצבות החלו את תכנון הבית במציאת פתרון לחזיתו הקדמית שהייתה מעוגלת ומסורבלת. דלת הכניסה המקורית הובילה ישר למטבח. המעצבות החליטו להפריד ביניהם, ולהעביר את הכניסה למרכז, לפתוח את החלל ולהסוות את המעגליות על ידי יצירת מבואה עם זוויות ישרות. דלת הכניסה נבנתה במיוחד לבקשת הלקוחה (חברת “וריאציה״) כשעליה מופיע אלמנט של פרח. היום הדגם הספציפי הזה קרוי על שם אחת המעצבות.

2

המטבח, שנמצא מימין לכניסה, כולל שטח אחסון רב, משטחי עבודה וגם אי עם כיור כדי שיהיה נוח (נגריית אל כרם). כדי להגדיל את תחושת המרחב המעצבות יצרו מין חצי קיר שפונה לכיוון המדרגות ומשמש כמו מעקה לירידה למרתף. הפתיחות הזו מאפשרת לראות את חלונות הסלון ולהגניב מבטים מכל הכיוונים החוצה אל החצר. השינויים בחלל אפשרו למעצבות ליצור מרפסת קטנה שיוצאת מהמטבח שבה אפשר לאכול את ארוחת הבוקר באווירה הפסטורלית של הגינה הקדמית (מעצב גינה: רובין פורמן).

3

פינת האוכל פונה אל הגינה המשתקפת דרך חלונות גדולים. בקיר החיצוני של פינת האוכל נשארו שרידים של מעגליות הבית שבמקרה הזה לא הפריעה והוסיפה לחלל. את השולחן המאסיבי והמגולף מיד אמן ייצרה נגריית אגי. המעצבות שילבו כיסאות שנרכשו אצל דליה ארמוני (גם המזנון), כדי ליצור עניין ולא מונוטוניות של סט. המזנון משמש כמקום אחסון לכלי האירוח. המנורה הדקורטיבית (וכל התאורה הדקורטיבית בבית) מחנות “גדעון קלאס״. המעצבות הרכיבו בעצמן כל גוף תאורה.

4

תמונה בעמוד הקודם: כדי להסוות את המזגן המסתתר מאחורי הספה בסלון, המעצבות הפכו אותו לקיר עיצובי ויצרו נישות של בריקים משני הצדדים. התמונה התלויה מאחור מעניקה אווירה נוסטלגית לחלל מבלי להשתלט עליו. היא הוזמנה מאתר אינטרנט לאחר עשרות תמונות שראו עם בעלת הבית ואחרי שכבר בחרו את הסלון עם הכריות. למשפחה היה חשוב שהספות יהיו נוחות (עיצוב של ניסים ערד. גרפיטי). ושתהיה כורסה עם הדום לבעל הבית.

5

עולים לקומה העליונה ומגיעים למבואה שמחברת בין חדרי הילדים ויחידת ההורים. המעצבות החליטו ליצור בה סוג של חדר קבלת פנים משפחתי. אור טבעי נכנס אל החלל דרך חלון תקרה.

6

הטונים והעיצוב של יחידת ההורים נקבעו בהשראת המיטה הדומיננטית שכבר הייתה אצל הלקוח. האווירה הרומנטית של סוויטת נופש נוצרה בעזרת הטפט, הווילונות בגוון שמנת והחלונות הגדולים שנפתחים אל המרפסת הפונה לכיוון נוף מדהים ופתוח של פארק.

לפניות והצעות לכתבת אדריכלות ועיצוב: [email protected]

הירשמו לחשבון ניסיון

ותוכלו לקרוא את כל הכתבות למשך 24 שעות.

נא להכניס שם פרטי

נא להכניס שם משפחה

נא להכניס דואר אלקטרוני תקין

נא להכניס מספר טלפון תקין

במילוי הפרטים ולחיצה על כפתור אני מאשר/ת קבלת דיוור פרסומי ותוכן מרחיב דעת ומעורר מחשבה מאת אפוק טיימס ישראל. אנחנו לא אוהבים ספאם. לכן מתחייבים לא להעביר את פרטיך לגורם שלישי כלשהו.

התחברות למנויים רשומים

תודה! שלחנו לכם את סיסמת הכניסה לדואר האלקטרוני. המשך קריאה נעימה!