״בית חי ומלא באנשים״

בית סטנדרטי במושב גנות, הפך לבית שמתקשר עם הטבע הירוק הסובב לו. זה קרה כאשר המעצבת דנה שבדרון, בעלה ושלושת ילדיה עברו להתגורר בו. הקירות הלבנים, הבטון והרעפים הפכו לבית כפרי שעוצב מאבן, עץ וברזל, “הנמצאים במצב הכי בסיסי וקשוב לטבע שלהם״, מסבירה המעצבת

צילום: אינסה צילום אדריכלות

צילום: אינסה

נכנסים לבית ומגיעים אל ליבו, המטבח ופינת האוכל. “זה המקום הכי חי ומלא אנשים בבית, כיאה לבית כפרי חם״, אומרת המעצבת.

צילום: אינסה צילום אדריכלות

צילום: אינסה

המטבח הוא המקום שבו בני הבית מבלים את רוב זמנם: שיעורי בית, ציורים, קפה, ארוחות ערב וכו׳. כדי לתת תחושה של מקום נוח ופעיל המעצבת יצרה תחושת עומס בחלל באמצעות סירים תלויים מהתקרה, צנצנות חשופות ודברים על השיש. לפי תפיסה זאת, המטבח צריך להיות מקום ש״עובד״ ולא מקום סטרילי, גם צבע הקרם הישן והאי מעץ מחזקים את התחושה הזאת.

פינת האוכל משרתת את בני הבית בארוחות משפחתיות אך ביום יום היא לא נמצאת בשימוש בכלל. המעצבת עיצבה את השולחן מעץ מבוקע וטבעי, שהוזמן מנגר, שעבד זמן רב כדי להשיג את הצבע שייחלה לו.

צילום: אינסה צילום אדריכלות

צילום: אינסה

בני הבית לא אהבו את הקיר החוצץ בין המטבח לסלון, לכן חיפו אותו באבן שהעניקה לו מראה כפרי והפכה אותו למרכזי ודומיננטי בבית. גם צורתו המלבנית המאורכת של הסלון היוותה אתגר עבור המעצבת שהחליטה ליצור קיר שלם שכולו זכוכיות כדי לחפות על כך. היא יצרה דק בחוץ ששווה בגודלו לסלון ובאופן זה יצרה אשליה שהסלון גדול יותר ממה שהוא.

הסלון עוצב בהתאם לאופיים המארח של בני הבית. ישנה תחושת של “רביצה״ על ספות עם הרבה מקומות ישיבה. התחושה מתחזקת בהשפעת הספסל עם המזרן בסגנון מרוקאי. שולחן העץ במרכזו הוזמן במיוחד מנגר – זהו ארגז עם גלגלים שנפתח עם הרבה מקום לאחסון. המעצבת דואגת לשנות את ריפוד הרהיטים כל כמה זמן כדי ליצור תחושה של רעננות והתחדשות בבית.

צילום: אינסה צילום אדריכלות

צילום: אינסה

בימים יפים ונעימים יותר, בני הבית תמיד מעדיפים לארח את אורחיהם בחוץ מאשר בפנים. לשם כך, מלבד שולחן האוכל על הדק, המעצבת יצרה סוג של סלון נוסף, שנעים לשבת בו זמן רב.

חדרי הילדים מרוהטים ברובם באמצעות ריהוט מודולרי עם קו פשוט יחסית. אחת הסיבות היא שילדים גדלים מהר, ורוצים להחליף את חדרם לעתים תכופות. באופן זה המעצבת משנה רהיטים, צבעים ומחדשת אותם כל הזמן.

צילום: אינסה צילום אדריכלות

צילום: אינסה

לפניות והצעות לכתבת אדריכלות ועיצוב: [email protected]

 

הירשמו לחשבון ניסיון

ותוכלו לקרוא את כל הכתבות למשך 24 שעות.

נא להכניס שם פרטי

נא להכניס שם משפחה

נא להכניס דואר אלקטרוני תקין

נא להכניס מספר טלפון תקין

במילוי הפרטים ולחיצה על כפתור אני מאשר/ת קבלת דיוור פרסומי ותוכן מרחיב דעת ומעורר מחשבה מאת אפוק טיימס ישראל. אנחנו לא אוהבים ספאם. לכן מתחייבים לא להעביר את פרטיך לגורם שלישי כלשהו.

התחברות למנויים רשומים

תודה! שלחנו לכם את סיסמת הכניסה לדואר האלקטרוני. המשך קריאה נעימה!