כמו במלון בוטיק – אפוק טיימס

כמו במלון בוטיק

לאחר שבניהם כבר עזבו את הקן, החליט זוג ההורים לגור בבית שדומה למלונות הבוטיק שהם מרבים לבקר בהם בחו״ל: מזמין, מודרני, יוקרתי וחמים. המעצב יוסי שאול ניגש להגשים את חלומם ויצר בתוך בית בחולון בן שלוש קומות ומרתף, פינות אישיות וציבוריות נפרדות המתקשרות בהרמוניה דרך חומרים כמו עץ ואבן, תאורה נכונה וצבעים עם עומק

צילום: שי אפשטיין

צילום: שי אפשטיין

דלת הכניסה מובילה לקומת הקרקע של הבית – חלל פתוח שמתוכננת בו הפרדה בין אזור הסלון ופינת האוכל שמיועד לאירוח, לבין הצד המשפחתי בו שוכן המטבח ופינת ישיבה קטנה ואינטימית. בר המשקאות, הממוקם מול הדלת, מדגיש את ההפרדה בין החלקים ומזמין את האורחים להיכנס.

1. | צילום: שי אפשטיין

1. | צילום: שי אפשטיין

1. בר המשקאות הנמצא בכניסה לבית תוכנן כחלק מהקונספט של אווירת “מלון בוטיק״ שרצו בעלי הבית, וכאלמנט המשדר “בית מארח, חברתי, פתוח וחמים״. הוא נמצא בקרבת המטבח, אך יש לו כיור משלו, מכונת קפה, וגם ארון אחסון שהמעצב יצר תוך ניצול של החלל מתחת למדרגות.

 

2. | צילום: שי אפשטיין

2. | צילום: שי אפשטיין

2. בסלון יצר המעצב תחושה של לובי באמצעות בחירת הספות והכורסאות (“המעצבים״), וגם באמצעות הצנעת נוכחותה של הטלוויזיה ומיקומה על קיר הבריקים הנמוך שמסתיר את הבר, ולא על הקיר הגדול, כפי שהיו עושים בבתים אחרים. הקיר הגדול מורכב מלוחות עץ המסתירים את המזגנים ויוצרים קיר מתעגל שמטרתו ליצור אלכסון הרמוני יותר עם קיר המדרגות. התקרה הגבוהה וגופי התאורה הגדולים מדגישים את אווירת האירוח היוקרתי.

3. | צילום: שי אפשטיין

3. | צילום: שי אפשטיין

3. תכנון המטבח החל מכמה בקשות של דיירי הבית: הם לא רצו אי, אלא שולחן משפחתי ואינטימי, והם רצו שני כיורים, אחד שיבשלו איתו והשני, לשימוש ליום יום. המעצב נענה לאתגר וחילק את המטבח בעזרת התנורים הממוקמים במרכזו, לאזור  פנימי יותר המיועד לבישול ולאזור חיצוני שכולל מכונת קפה ושתייה. המעצב רצה לשמור על חומרים “חמים״, והחליט ש״סגול הבטון״ המבריק יתאים בדיוק לחלל, לרצפה האפורה, לאביזרים השחורים, וייצור אווירת יוקרה.

4. | צילום: שי אפשטיין

4. | צילום: שי אפשטיין

4. בחדר השינה הנמצא בקומה הראשונה עם חדרי אירוח נוספים, שוב אנו מוצאים את הבריקים, בגוון חולי, בהתאמה לרצפה ולנגרות הרהיטים שנעשתה לפי תכנון של המעצב. מבנה החדר היה מאתגר מעט לעיצוב, כיוון שיש בו זוויות רבות. למעצב הייתה חשובה הסימטריה ולכן יצר זוויות באמצעות הרהיטים והדלתות. מאחורי הטלוויזיה יש מעבר רצוף לחדר ארונות ומצד ימין נמצאות שתי דלתות שאחת מובילה לארון שירות והשנייה לחדר הרחצה.

5. | צילום: שי אפשטיין

5. | צילום: שי אפשטיין

5. בקומת המרתף נמצא חדר הביליארד והמשחקים, מקום מפנק וחברתי שבו בני הבית וילדיהם יכולים להגיע לצפות במשחקי ספורט, לשחק משחקי מחשב וכו׳. במקום יש גם כלי נגינה, שולחן ביליארד כמובן (“השולחן הירוק״) ואלכוהול. המעצב יצר חלל בסגנון פאב אנגלי כפרי, מקום שכיף לרבוץ בו.

לפניות והצעות לכתבת אדריכלות ועיצוב: [email protected]

 

 

הירשמו לחשבון ניסיון

ותוכלו לקרוא את כל הכתבות למשך 24 שעות.

נא להכניס שם פרטי

נא להכניס שם משפחה

נא להכניס דואר אלקטרוני תקין

נא להכניס מספר טלפון תקין

התחברות למנויים רשומים

תודה! שלחנו לכם את סיסמת הכניסה לדואר האלקטרוני. המשך קריאה נעימה!