הענק הירוק

הוא עזב קריירה משגשגת בהיי-טק כדי לגדל אצה מיוחדת שבאמצעותה הוא מתכוון לפתור את משבר המזון העולמי, ועל הדרך לעשות אותנו בריאים יותר. ראיון עם יזם ההיי-טק יורם אבידן שהקים מיזם היי-טק לא שגרתי

צילום: ואדים ברסטצקי

צילום: ואדים ברסטצקי

מה אם היינו יכולים לקבל את כל מה שהגוף שלנו צריך בכוס גלידה טעימה אחת? כולנו יודעים כמה ג׳אנק פוד מזיק לנו, אבל הרבה פעמים אנחנו פשוט לא יכולים לעמוד בפיתוי. זה טעים לנו, זה נוח לנו, והרבה פעמים זה הפתרון הפשוט. ליזם ההיי-טק יורם אבידן יש חזון: שנוכל להמשיך לאכול מה שבא לנו, אבל לחיות הכי בריא שאפשר. ״יהיה לזה ׳ממשק משתמש׳ של גלידה, או של המבורגר״, הוא מסביר, ״אבל התוכן יהיה אחר״.

אבל החזון של אבידן לא מסתכם בזה. הוא גם רוצה לפתור את משבר המזון העולמי הקרב. ואת כל זה הוא רוצה לעשות בעזרת סוג של אצה ירוקה, שאם אתם מעורים במה שהולך היום בתעשיית הבריאות והמזון הטבעי, אולי כבר שמעתם עליה: ספירולינה. באמצעות החברה שהקים לפני שלוש שנים הוא פיתח זן מיוחד של ספירולינה, ״קדרון״, ומגדל אותו בכמויות גדולות על פני שטח מזערי. אבידן הוא יזם היי-טק, לא חקלאי, ולא תזונאי. ולכן הוא מתייחס לעסק הספירולינה שלו כסטרטאפ לכל דבר.

קודם כל, מה זה ספירולינה?


״ספירולינה היא מיקרו אצה. כשחושבים על אצות בדרך כלל חושבים על האצות שבים – זה מאקרו אצות, זה כמו חסה. מיקרו אצה זה סוג של בקטריה. אלה אורגניזמים מיקרוסקופיים, 20 עד 30 מיקרון, שליש מגודל שערה. כשמסתכלים על זה במיקרוסקופ רואים סלילים, ספירלות.

״בטבע זה אורגניזם ותיק מאוד שקיים כבר מעל שלושה מיליארד שנה, וגדל במקומות שיש בהם קרינה רבה, כמו בקו המשווה ובהרים שפעם היו געשיים ויש בהם הרבה מינרלים. כבר בתקופות הפרהיסטוריות באפריקה האדם ידע לאכול את זה.

״בשנות ה-40 חוקר בלגי עשה מסע באפריקה וגילה שבט אחד שבשונה מהשאר לא היה בתת תזונה. הוא גילה שהשבט הזה אכל ספירולינה, ואף על פי שהם היו רעבים, לא היה להם מחסור בוויטמינים ובמינרלים.

ספירולינה קפואה במנות יומיות של 20 גרם | צילום: ואדים ברסטצקי

ספירולינה קפואה במנות יומיות של 20 גרם | צילום: ואדים ברסטצקי

״יש בספירולינה כמעט כל מה שהאדם צריך. בזן שאני מגדל יש מעל 70 אחוז חלבון – פי שלושה מבשר. יש בה בטא-קרוטן, שזה נוגד חמצון חזק מאוד, שמרכיב את ויטמין A. בספירולינה יש פי 25 יותר ממנו מאשר בגזר. ברזל יש פי 50 יותר מאשר בתרד, וסידן פי שלושה מחלב. לכן קוראים לזה מזון על.

״החלבון של הספירולינה הוא חלבון מלא, יש בו את כל חומצות האמינו, אבני הבסיס של החלבון, שזה די נדיר. בשר או סויה למשל, אינם חלבון מלא. אתה בדרך כלל צריך לאכול אותם עם עוד מקור חלבון כדי להשלים. כשאתה אוכל ספירולינה אתה די מסודר.

״המושג ׳מזון על׳ נולד מהספירולינה. כי יחידה של 20 גרם בלבד מאפשרת לך להימנע מתת תזונה. זה סוג של נס״.

אז אני יכול לאכול 20 גרם ביום וזה יספיק לי כדי לחיות?


״עשרים גרם טרי, לא אבקה, יספיק כדי שלא תהיה בתת תזונה. אבל אתה תהיה רעב מאוד ותרד במשקל. אתה צריך בסופו של דבר כמובן גם מקור שומן ופחממות. סביר להניח שאם יש לך עוד מקור פחממה, למשל אורז, תהיה מסודר. יהיה שם פחות או יותר מה שאתה צריך.

הירשמו לחשבון ניסיון

ותוכלו לקרוא את כל הכתבות למשך 24 שעות.

נא להכניס שם פרטי

נא להכניס שם משפחה

נא להכניס דואר אלקטרוני תקין

נא להכניס מספר טלפון תקין

במילוי הפרטים ולחיצה על כפתור אני מאשר/ת קבלת דיוור פרסומי ותוכן מרחיב דעת ומעורר מחשבה מאת אפוק טיימס ישראל. אנחנו לא אוהבים ספאם. לכן מתחייבים לא להעביר את פרטיך לגורם שלישי כלשהו.

התחברות למנויים רשומים

תודה! שלחנו לכם את סיסמת הכניסה לדואר האלקטרוני. המשך קריאה נעימה!