הבחירה בפשטות

הם קנו בית ברמת השרון, הרסו אותו ובנו חדש במקומו. גישתם הבסיסית הייתה "לא לנקר עיניים". האדריכלית והמעצבת סמדר ברגר יקותיאלי והמשפחה השקיעו מחשבה רבה עד שהגיעו לתחושות שרצו שישכנו בביתם החדש: רוגע, מינימליסטיות, רומנטיקה ומשפחתיות

שביל הכניסה לבית הבנוי מלבנים ("בריקים") מוביל לדלת גדולה מעץ מאיה ("יוקרה"). כשנכנסים פנימה מבחינים בשני מתחמים בעלי אופי שונה. מצד ימין החלק האינטימי יותר של הבית, המטבח ופינת המשפחה: פינה תחומה וחמימה הכוללת ספה נוחה, טלוויזיה וספריה נחמדה כמו של פעם שבחרה בעלת הבית. החלק השמאלי מיועד לאירוח. הוא מכיל סלון, שולחן אוכל ויציאה לגינה. במרכז עומד קמין ("ברפמן") שכמו מחבר בחום את החלקים השונים בקומה הראשונה ומגיע עד הקומה השנייה.

נכנסים לבית…

צילום הבית: עוזי פור

השולחן של הסלון, הספות, הכורסאות ושולחן האוכל הנמצא ליד נבנו על ידי נגר ("גרפיטי"). החומרים בחלל משקפים רוגע: כל הצבעים בהירים, הריהוט בלבן אוף ווייט ואפרפר, כולל הריצוף ("אבן השוהם"). את הטעם הרומנטי של בעלת הבית אפשר לחוש במנורות שהיא בחרה: הן עשויות מבד, מעל שולחן האוכל תלויה מנורת שנדליר ואפשר לראות שילוב מסוים של וינטאז' בבית. החלונות הגדולים ("פ.א. כוכב") מכניסים הרבה אור לבית ומעצימים את
ההרגשה של "החוץ" יחד עם ההרגשה של הפרטיות וההגנה שמעניק הבית.

במטבח ("סמל") יש דלת שמובילה לחניה של הבית. הרעיון הוא לאפשר למשפחה להגיע עם ערמת קניות מהחניה ישר למטבח. במטבח יש משחק בין שני סוגי תאורה: תאורה טכנית שמקרינה אור ישיר שמיועד לעבודה במטבח; ותאורה רכה שמקרינה אור נעים יותר באזור הישיבה. בין ארונות המטבח נמצאת נישה קטנה שמיועדת לספרים וטלוויזיה. מכשירי החשמל מוסתרים כדי לשמור על תחושת הנקי והלבן.

הגינה ממשיכה את הקו הרומנטי – המוטו של כל הבית, כאשר הבניה עצמה היא מאוד פשוטה ובסיסית. אבל אז באים המעקות ("ארט") ועושים את היופי של חזית הבית. במעקות שילבה המעצבת מוטיב שמזכיר את המרפסות האירופיות – זה מכניס טעם של פעם ובלעדי זה הבית היה נראה פשוט מידי.

עולים לקומה השנייה

גרם המדרגות שיוצא מהסלון מוביל אל קומת המרתף שהיא חדר משפחה, שבו הם רואים יחד קולנוע ומבלים. הוא משמש גם כחדר לאורחים וגם כחדר עבודה.


אם עולים במדרגות מגיעים אל הקומה השנייה, בה רואים מיד את המשך צינור הקמין מלמטה, מהלכים על פרקט ("מטרופרק") ונתקלים בספריה קטנה המשמשת כתחליף למעקה ותורמת שוב לאווירה המשפחתית. הספריה היא נקודת מרכז בחלל שגם כאן מתפצל לשניים: מסדרון ימני – חדר ההורים. ומסדרון שמאלי: חדרי השינה של הילדים. בסופם של המסדרונות ממוקם חלון כדי להכניס אור טבעי וליצור תחושה של עומק.

בחדר ההורים, כולו בצבע לבן, עומדת מיטה ("רוש דובואה") שממוקמת במרכז החדר, יש יציאה למרפסת המשקיפה אל הגינה וחדר אמבטיה צמוד. לבת הגדולה יש סוויטה משלה עם חדר אמבטיה צמוד, גם פה החדר בצבע לבן ומראה רומנטי. שתי הבנות האחרות חולקות חדר ואמבטיה משותפת.

 

הירשמו לחשבון ניסיון

ותוכלו לקרוא את כל הכתבות למשך 24 שעות.

נא להכניס שם פרטי

נא להכניס שם משפחה

נא להכניס דואר אלקטרוני תקין

נא להכניס מספר טלפון תקין

במילוי הפרטים ולחיצה על כפתור אני מאשר/ת קבלת דיוור פרסומי ותוכן מרחיב דעת ומעורר מחשבה מאת אפוק טיימס ישראל. אנחנו לא אוהבים ספאם. לכן מתחייבים לא להעביר את פרטיך לגורם שלישי כלשהו.

התחברות למנויים רשומים

תודה! שלחנו לכם את סיסמת הכניסה לדואר האלקטרוני. המשך קריאה נעימה!