מדרגות מרחפות בהרצליה פיתוח – אפוק טיימס

מדרגות מרחפות בהרצליה פיתוח

משפחה עם שלושה ילדים בוגרים פנתה לאדריכלית שירלי דן שתכננה עבורם בית שהוא יוקרתי אירופי, אבל גם חמים ונעים, בהרצליה פיתוח. הבית נבנה מתוך מחשבה שהגינה והבריכה ישתלבו עם הבית באופן שיעצים את תחושת המרחב ויאפשר ליהנות, בכל פינה בבית, מהירוק ומהפסטורלי

צילום: גלעד רדט

צילום: גלעד רדט

שער הבית מוביל לחזית קדמית בצבעי שחור ולבן עם קרניזים. הבית הצבוע בלבן והאלומיניום השחור יוצרים דרמה שמתרככת עם הכניסה לבית. מבואת הכניסה מובילה אל קיר זכוכית גדול ממנו נשקפת הגינה האחורית. מדרגות תלויות מרחפות שיוצרות תחושה של ״אופן ספייס״, מפרידות בין הפינות השונות בבית.

הסלון | צילום: גלעד רדט

הסלון | צילום: גלעד רדט

הסלון נמצא משמאל למדרגות והאלמנט מרכזי בו – קיר קמין בעל קרניזים אירופים שנוצרו, בדומה לקרניזים שמחוץ לבית, על ידי אמן פולני. הקמין הוא אלמנט מרכזי שמסביבו יושבת המשפחה. הסלון (של אריק בן שמחון) כולל ספה מרכזית גדולה ונוחה, כורסה, שולחנות עץ נפרדים ושז-לונג המונח ליד היציאה לגינה. החלונות מעץ האלומיניום שחורים מבחוץ, הופכים ללבנים מבפנים כדי ליצור תחושה של פתיחות בחלל.
הקווים הנקיים הלבנים והקלאסיים משתלבים עם האווירה החמימה של הספות שמכניסות צבע לחלל, ועם ריצפת הפרקט מעץ אלון בעיבוד עתיק (״פרקטים״).

פינת האוכל | צילום: גלעד רדט

פינת האוכל | צילום: גלעד רדט

פינת האוכל (״קארה״) עשויה מעץ, ביתית ומאווררת. תחושה נעימה נוצרת באמצעות הכיסאות האווריריים.

המטבח | צילום: גלעד רדט

המטבח | צילום: גלעד רדט

המטבח הוא לב הבית והמשפחה מבלה שעות בישיבה ליד האי. גם אם הם לא מבשלים, הם שותים קפה ומשוחחים או מכינים שיעורי בית. המטבח מרווח, פרקטי ובעל מראה נקי: הוא כולל מקומות עבודה ואחסון ומגירות מוסתרות (נגר-אומן אלי קבוב). האי, וריצפת העץ, מכניסים את תחושת הביתיות והאווירה החמה.

הגינה והבריכה | צילום: גלעד רדט

הגינה והבריכה | צילום: גלעד רדט

הגינה והבריכה נגישות ליציאה מכל פינות הבית. המעצבת החליטה ליצור בגינה משטח דק רחב שמקיף את הבריכה, כדי להגדיל את תחושת המרחב בשטח. הצמחיה מקיפה את משטח הדק ופרגולת ברזל תלויה יוצרת פינה מוצלת לפינת ישיבה נוחה וכיפית (״פנטהאוז״). עץ הזית מקנה תחושה נעימה לגינה מבחוץ, כמו גם לבית מבפנים, כשהוא משתקף דרך חלון זכוכית מרכזי.
הבריכה עטופה בפסיפס לבן שגורם לשינוי צבע המים בהתאם לצבע השמים המשתקפים. הקונטרסט עם עץ הדק יוצר חיבור עדין ונעים.

סוויטת ההורים | צילום: גלעד רדט

סוויטת ההורים | צילום: גלעד רדט

סוויטת ההורים המפנקת נמצאת בקומה העליונה. גשר מפריד בינה לבין מגורי הילדים כשלכל אחד מהם יש סוויטה משלו. הסוויטה צופה אל הבריכה והיא קומפלקס הכולל חדר רחצה וחדר ארונות. המיטה (דליה ארמוני) נשענת על טפט פרחוני רומנטי אבל בצבע בטון, המגשר בין הרומנטי למודרני. וילונות רומנטיים (״דומוס״) מעדנים את החלל.

לפניות והצעות לכתבת אדריכלות ועיצוב: etil.culture@gmail.com

הירשמו לחשבון ניסיון

ותוכלו לקרוא את כל הכתבות למשך 24 שעות.

נא להכניס שם פרטי

נא להכניס שם משפחה

נא להכניס דואר אלקטרוני תקין

נא להכניס מספר טלפון תקין

התחברות למנויים רשומים

תודה! שלחנו לכם את סיסמת הכניסה לדואר האלקטרוני. המשך קריאה נעימה!