שחור, לבן ומה שביניהם – אפוק טיימס

שחור, לבן ומה שביניהם

זוג צעיר ושני ילדים קטנים, סיימו לשפץ את ביתם הישן כשהם ראו בית אחר בשכונת רמת חן והתאהבו בו. הם קראו שוב למעצבת הפנים מאיה האזרחי שעיצבה את ביתם הקודם. היא עזרה להם להתחיל חיים חדשים ולהתאים את הבית החדש לצרכיהם. הם מכרו את ביתם הישן וקיבלו את מה שחלמו עליו: בית נקי ומודרני עם נגיעות צבעוניות, חמים ונעים, עם גינה גדולה שאפשר להשתולל בה והכי חשוב – בית על עץ

צילום: אסף פינצ׳וק

צילום: אסף פינצ׳וק

המעצבת הגיעה לראות את הבית ברמת חן והבחינה מיד בחסרונותיו: הוא היה צר וארוך והמגרש כולו היה מלבני. בנוסף, התקרה הייתה נמוכה מדי לבעל הבית שגובהו מעל שני מטר. אבל דבר לא עמד בדרך להגשמת החלום והוחלט להרחיב חלקים בבית ולהנמיך את כולו כדי להרוויח עשרות סנטימטרים. המעצבת הורידה את כל קירות הפנים ושינתה את כל החללים.

הסלון | צילום: אסף פינצ׳וק

הסלון | צילום: אסף פינצ׳וק

הסלון לא גדול, אך נותן תחושה מרווחת ומזמינה, ביתית ומשפחתית. המעצבת התחשבה בספה מבד דמוי עור שנרכשה כמה חודשים לפני כן, בשיפוץ של הבית הקודם. באמצעות הכריות והכורסה (״רהיטי אסף״) היא הכניסה אור וצבעוניות לחלל. שולחנות הקפה מייצגים את הקונספט של החומרים שמלווים את כל הבית: ברזל, בטון ועץ. העץ חוזר בפינת האוכל ובדק שבחוץ, הברזל מייצג את האלמנטים השחורים בחלל וצבע הבטון מופיע בגוף התאורה או בווילון.

בגופי התאורה (״קרן אור״ ו״לוגו״) הושקעה מחשבה רבה. יש כאלה שמזכירים בטון, ויש שהם שחורים או צמודי תקרה ומינוריים יחסית. היה חשוב למעצבת להציב אותם במינונים הנכונים ״כדי שלא יהיו תלויים כמו בחנות תאורה״, לדבריה.

המטבח | צילום: אסף פינצ׳וק

המטבח | צילום: אסף פינצ׳וק

המטבח (״מטבחי זיו״) ממוקם בדיוק מול הכניסה לבית, והוא פתוח לחלל המרכזי. הוא כולו לבן כדי לתת תחושה של מרחב בחלל וגם מכיוון שלבעלת הבית היה חשוב שהבית לא יהיה כהה מדי. דאגתה נבעה מכך שבעלה דווקא העדיף את הצבעים הכהים. המעצבת מצאה דרך לשמור על שלום בית כששילבה טפט כהה במרכז המטבח, שיצר עניין וצורה בפינה. המרצפות בצבע אפור (״חזי בנק״) מחברות את הטונים הניגודיים לאורך החלל.

הגינה | צילום: אסף פינצ׳וק

הגינה | צילום: אסף פינצ׳וק

הגינה היא המקום החשוב ביותר לבני המשפחה, ולכן הם רצו להפוך אותה לכיפית ומפנקת. יש בית גדול על העץ ושתי פינות ישיבה בחוץ. מכיוון שפנים הבית לא גדול, החוץ נכנס פנימה ויוצר תחושה נעימה של מרחבים.

הסוויטה | צילום: אסף פינצ׳וק

הסוויטה | צילום: אסף פינצ׳וק

סוויטת ההורים בקומה למעלה מחופה בפרקט עץ אלון וכוללת ארון ענק וחדר רחצה. הצבעים הם אותם צבעים של לבן, בטון, עץ ושחור המופיעים בקומה התחתונה. המעצבת הוסיפה שידת מגירות לא סימטרית שמוסיפה עניין לחלל. הווילונות האפורים תורמים לתחושה הנעימה והמחברת בין בני הזוג.

לפניות והצעות לכתבת אדריכלות ועיצוב: [email protected]

הירשמו לחשבון ניסיון

ותוכלו לקרוא את כל הכתבות למשך 24 שעות.

נא להכניס שם פרטי

נא להכניס שם משפחה

נא להכניס דואר אלקטרוני תקין

נא להכניס מספר טלפון תקין

התחברות למנויים רשומים

תודה! שלחנו לכם את סיסמת הכניסה לדואר האלקטרוני. המשך קריאה נעימה!