בקרוב אצלנו בצלחת

מיטב החקלאים, מרכזי הפיתוח, חברות הזרעים והמגדלים מרחבי הארץ, נערכים להציג לרגל שבועות את סל הטנא החדש שייחשף במסגרת תערוכת 2014 "פרש אגרו משוב", שתתקיים בין התאריכים 11-10.06.2014 בגני התערוכה ת"א

עקרב האש מהערבה – חריף בי 500 מטבסקו – צילום: אבי פז

מיטב החקלאים, מרכזי הפיתוח, חברות הזרעים והמגדלים מרחבי הארץ, נערכים להציג לרגל שבועות את סל הטנא החדש שייחשף במסגרת תערוכת 2014 "פרש אגרו משוב", שתתקיים בין התאריכים 11-10.06.2014 בגני התערוכה ת"א. בתערוכה תוכלו לטעום מסל הטנא החדש, עם כל הפיתוחים והחידושים מהשדה, שקורצים לנו במראה מעוצב, מפתים בטעמים אקזוטיים וייחודיים, משודרגים בקליפות ומראה פחות מוכר לנו וכמובן נוחים למאכל ולבישול וחלקם אף מוסיפים הרבה בריאות וויטמינים לתפריט היומי שלנו.

לפניכם מקבץ החידושים שיופיעו בקרוב אצלנו בצלחת:

קולורבי סגול של "עדן זרעים" –  מתאים לשתילה בחורף. מדובר בעלווה ירוקה, בריאה וזקופה הצבועה מבפנים בלבן, וצבע הקליפה סגול עז. בעלת מרקם עדין וטעים ומאופיינת במבנה קולס כדורי.

סלק צהוב של "עדן זרעים" – נקרא בולדור בגלל הצבע הצהוב.  זן חדש שנמצא עדיין בניסיונות. ומאופיין בטעם משובח כאשר צבע חיצוני – כתום צבע פנימי – צהוב.

צנון שחור של "עדן זרעים" – בפנים צבעו לבן ושחור משחור בחוץ. הירק מניב  יבול גבוה, עלווה בריאה.

עגבניית ביף

עגבניית "ביף" של "ים תיכון זרעים" – מדובר בזן עגבניות בעל פרי גדול במיוחד לעגבניה בצורה ייחודית, בעלת 6-8 אונות, המקנה לה מראה של פעם. היא גדלה בשטח פתוח, עגולה יותר בעלת חיי מדף ארוכים יותר וטעמה נהדר – בגלל גודלה נקראת גם עגבניית המבורגר.

גזר סגול  "ים תיכון זרעים" –  גזר סגול ארגמן עשיר בבטה קורטן טוב למחלות סרטן אנטי אוקסדנטי כמו הילקופן.

שרי ליקופן "יובל" של חברת האיכר – השרי ליקופן "יובל" – עגבניית פרימיום טעימה  ועתירת ליקופן  – חומר נוגד חמצון המצוי בעגבנייה ומונע התפתחות סוגים שונים של מחלות.

אבטיחי אוריג׳ין

זני אבטיחים בגדלים שונים  של אוריג'ין זרעים – אבטיחים  המאפשרים לכל אחד לבחור את האבטיח בהתאמה אישית . מדובר בסדרה של זני אבטיחים בגדלים שונים, החל מאבטיח "נאנו" קטן מאוד שמשקלו  1.51- קילו, אבטיח אישי שמשקלו  בין  2-3 קילו, אבטיח בגודל בינוני שמשקלו 4-6 קילו ואבטיח גדול שמשקלו 8-10 קילו. לאבטיחים טעם נפלא, צבע פנימי אדום עז, ריכוז ליקופן גבוה, חיי מדף ארוכים וקליפה בצבע חיצוני ייחודי וכן דלעת ערמונים .

זנים חדשים ומתקדמים של ענבים של  "ענבי טלי" – סייבל-זן שחור, חסר חרצן ארומטי וטעים להפליא. מידנייט ביוטי-זן שחור חסר חרצן טעים ופציח- שני הזנים הינם זני פטנט שהבאנו לארץ מחברת סן-וורלד בארה"ב. סקרלוטה זן ענבים שמבשיל בחורף וביג פרל-זן לבן חסר חרצן בעל גרגר גדול ופציח, פרי פיתוחו של ד"ר אבי פרל במכון וולקני של משרד החקלאות.

פלפל "Angello" ("אנג'לו") של חברת זרעים גדרה­ – Syngenta : פלפל "Angello" ("אנג'לו") אשר היווה מיום היוולדו בשורה חדשנית בעולם החקלאות , הוא פלפל מתוק הראשון מסוגו בעולם ללא גרעינים, שגודלו נע בין 5-9 ס"מ ומשקל יחידה עד 20 גרם. מעבר להיותו חטיף בריא שכיף לנשנש סתם. כך מול  הטלוויזיה או לשלוח אותו עם הילדים לבי"ס, הוא מתאים גם לבישול, אפיה ולמילוי בעת אירוח.

עגבנית של "תומטק" בצורת אגס בצבע צהוב – עגבניה חדשה מגיעה אלינו לצלחת בקרוב והיא מאופיינת בצורה אגסית , מתוקה להפליא בטעמה ובולטת בצבע הצהוב למול אחיותיה האדומות. בנוסף ניתן למצוא את העגבניות הכתומות שצבעם כתום כתפוח או כתום גזר , עתירות בוויטמינים ומהוות תחליף לממתקים של הילדים. וכן עגבניות גדלות כאשכול בצורה של שרי או רגילות ,נקטפות כאשכול , השדרה הירוקה שלהן היא מדד לטריות והיא  עתירה  בשמן אתרי ובעלת ריח וארומה לבישול – עגבניות כמו של פעם.

הידעת שתבלין גדל על עץ , תכירו את עץ הבזיל – עץ הנעשה בטכנולוגית הרכבה ייחודית. הוא בעל טעם ייחודי, נזקק פחות לחומרי הדברה ומספק תבלין נקי, בריא וטרי לכל בני המשפחה. "עץ הבזיל" הוא פיתוח של משתלות "חישתיל", יצרני צמחי הנוי והחקלאות הגדולים בישראל. הוא מיוצר בטכנולוגיה ייחודית של הרכבת צמח הבזיליקום על גבי כנה – מערכת שורשים חזקה של צמח אחר. התוצאה היא צמח חזק בעל טעם ייחודי וכושר התחדשות משופר אחרי קטיף העלים. הודות לעמידותו הגבוהה למחלות ופגעי אקלים הוא נזקק פחות לשימוש בחומרי הדברה, כך שמי שמגדל אותו יכול להנות מתבלין טרי, נקי ובריא. חישתיל כבר מייצאת בהצלחה את עץ הבזיל לאירופה וארה"ב וכעת הוא זמין לראשונה גם לקהל הישראלי ב-18 מרכזי גינון מובילים ברחבי הארץ. עלי עץ הבזיל קטנים ארומטיים וטעימים במיוחד ויכולים להעשיר כל סלט, מרק ותבשיל.

"פלאטנו" במטע של "בננות החוף" – בננה ייחודית בטעם של תפוח אדמה , מכילה יותר עמילן מאחיותיה הבננות הרגילות, ולכן היא מקבילה למנת פחמימה ובטעמה גם לתפוח אדמה. אשכול הבננה מורכב מפחות בננות כמו של בננה רגילה לדוגמא בבננה רגילה יש מעל 250 בננות באשכול בפלאטנו רק 30-40 יחידות באשכול. גם הפרי של הפלאטנו הרבה יותר גדול משל בננה רגילה  יש לו טעם של תפוח אדמה ואוכלים אותו ירוק . הוא טוב בעיקר לטיגון ואפייה דווקא וכשהוא צהוב אז טעמו דומה לשל בטטה.

עקרב האש מהערבה – קובי זיו אב ממושב עין יהב מטפח במדבר את ה-Arava Scorpion, הגירסה הישראלית  ל- Trinidad Scorpion  – מהפלפלים החריפים בעולם (חריף פי 500 מרוטב טבסקו), שמקורו באיי טרינידד וטובגו בקריביים. קובי זיו-אב מעין יהב הוא אחד ממגדלי פלפל ההבנרו היחידים בישראל, ומומחה לפלפלים חריפים במיוחד. בחודשים האחרונים מטפח זיו אב בבתי הרשת שלו את הגירסה הישראלית  ל- Trinidad Scorpion  – מהפלפלים החריפים בעולם (חריף פי חמישה מפלפל הבנרו), שמקורו במחוז מורוגה באיי טרינידד וטובגו בקאריביים.

את כל החידושים והפיתוחים ניתן יהיה למצוא בתערוכת פרש אגרו משוב 2014. 10-11 ביוני, גני התערוכה.

 Business people from all over the world will be coming to Israel for the annual international "Fresh Agro-Mashov" exhibition of the marketing of fresh agricultural produce. The exhibition is marking a quarter century of excellence in the modern and rich agriculture of Israel.

Tel-Aviv, the meeting point of three continents, is this year hosting again one of the most intriguing exhibitions of the modern agricultural sector in the world. The 2014 exhibition is being sponsored by the Israeli government.

This is a meeting of people in agriculture from around the world at the oldest and most central agricultural exhibition in the Middle East, the meeting point of three continents – in the 24th "Fresh Agro-Mashov" Exhibition.

Tuesday-Wednesday , 10-11 June 2014, The Israel Trade Fairs & Conventions Center, Tel Aviv

הירשמו לחשבון ניסיון

ותוכלו לקרוא את כל הכתבות למשך 24 שעות.

נא להכניס שם פרטי

נא להכניס שם משפחה

נא להכניס דואר אלקטרוני תקין

נא להכניס מספר טלפון תקין

במילוי הפרטים ולחיצה על כפתור אני מאשר/ת קבלת דיוור פרסומי ותוכן מרחיב דעת ומעורר מחשבה מאת אפוק טיימס ישראל. אנחנו לא אוהבים ספאם. לכן מתחייבים לא להעביר את פרטיך לגורם שלישי כלשהו.

התחברות למנויים רשומים

תודה! שלחנו לכם את סיסמת הכניסה לדואר האלקטרוני. המשך קריאה נעימה!