לאזן את האנרגיה בבית

ביתם החדש של זוג הורים ובנם בן ה-25 בסביון, תוכנן על ידי המעצבת יעלה דגנית איבגי להיות מקום שבו יוכלו לארח אנשים: הם בנו קומת אירוח וניצלו חללים חיצוניים ופנימיים כדי להנעים את תחושת המרחב ואת שהותם של המבקרים. רצה הגורל ועקב אובדן במשפחה הקרובה, ההורים פנו אל המעצבת שהחליפה את חדרי האורחים בחדרי ילדים כדי להעניק למשפחתם בית חם לבוא אליו

שביל שמעליו מתנוססת פרגולה גבוהה מוביל אל דלת הכניסה (הפרגולה מופיעה בצילום שבעמוד הקודם). מעטפת הפרגולה אינה עשויה מעץ שמצריך תחזוק ועבודה אלא מבטון. הקורות בלבן עשויות ממתכת חלולה שצבועה בצבע אפוקסי (מסגר רפאל ימין, איש האלומיניום: רפי חיון). איך שנכנסים לבית, הגבולות בין החוץ לפנים נשארים מטושטשים כאשר ממול ניצב פטיו קטן ויפה שמעניק אוורור טבעי לשירותי האורחים. מי שעולה במדרגות שמובילות אל הקומה השנייה נהנה מנוף הפטיו. מצד ימין נמצאת יחידת ההורים ומשמאל כבר אפשר להציץ אל עבר המטבח וחדר האוכל שנמצאים בדרך לחלל הסלון המתחבר אליהם.

אנשי הבית ביקשו לא להפריד בין הסלון, חדר האוכל והמטבח ולכן המטבח הלבן מוסתר לגמרי כדי ליצור חלל הרמוני שמחבר בין האזורים. שולחן האוכל הוא חלק שיכול להשתייך למטבח ולהיפרד ממנו. הוא נכנס מתחת לאי ואז גם אפשר להוסיף לו כיסאות נוספים, כל אחד ייחודי וכולם יוצרים משחק של גוונים וטקסטורות (״ניסו״- חנות ריהוט).

במטבח (״מיי קיטשן״) בצד שמאל יש יחידה שנפתחת מאחורי שתי דלתות קונספטה. היחידה מצופה בפורניר, משטח עבודה קטן, תמי 4, והיא תוכננה כך שאפשר להשאיר אותה פתוחה. דלת לבנה מובילה אל מטבח משני מוסתר שבו מכינים את הבישול המלכלך. המראה הנקי מלווה את כל הבית בו אפילו התאורה נסתרת בתקרה ובקירות (״מרכז התאורה״).

דיירי הבית החליטו שהם אינם רוצים תריסים על הוויטרינות הגדולות בסלון. המעצבת יצרה אמצעי הצללה באמצעות וילונות חשמליים שהציעו פיתרון אלגנטי (״גלמר״) שמוסיף מאוד לחלל. הסלון מספק זווית ראייה רחבה מאוד על המגרש הפינתי בזכות התקרה הגבוהה שלו.

קווי הבית הם קווים מודרניים, אבל בזכות אלמנטים שמכניסים חום, כמו הלבנים בסלון, אופיו הכולל של הבית אינו מודרני במובהק. האדריכלית מסבירה שהיא תיכננה את הבית לפי שיטת הפנג שוואי, וחילקה את הבית לפי אזורי אנרגיה. החל ממיקום שער הכניסה למגרש, או מיקום הבריכה ועד לבחירת הטונים בשחור ולבן של הבית. המעצבת מסבירה שהלבן נבחר כיוון שהוא שייך לאלמנט המתכת והשחור והאפור לאלמנט המים. אלו מאזנים יחד את האנרגיה בבית.

יחידת ההורים היא חלל שבנוי ממערכת של דלתות הזזה מזכוכית שיוצרת חללים קטנים יותר בחלל או מאחדת אותם. האמבטיה היא בסגנון אירופאי, ויקטוריאני (״חזי בנק״). המראה הדקורטיבית נתנה את הטון לחלל – היא הייתה אצל הדיירים עוד בביתם הקודם עם מסגרת זהב – המעצבת הפכה את כיוון התלייה שלה וצבעה אותה בלבן, כיוון שחדר הרחצה הוא חלק בלתי נפרד מחדר השינה.

מיקומה של הבריכה בצידה של הרחבה בחוץ ולא במרכזה יצרה לדיירים מקום לאירוח ומסיבות. אפשר לצאת אליה מכל החדרים בבית. הקומה העליונה בבית, שם נמצאים חדרי הילדים ומרפסת גדולה, משמשת גם היא לאירועים. ״אני רואה בתפקיד שלי סוג של שליחות״, אומרת איבגי, ״אני מרגישה שאני משפיעה על חיי האנשים והפנג שוואי הוא הכלי שלי״.

הירשמו לחשבון ניסיון

ותוכלו לקרוא את כל הכתבות למשך 24 שעות.

נא להכניס שם פרטי

נא להכניס שם משפחה

נא להכניס דואר אלקטרוני תקין

נא להכניס מספר טלפון תקין

במילוי הפרטים ולחיצה על כפתור אני מאשר/ת קבלת דיוור פרסומי ותוכן מרחיב דעת ומעורר מחשבה מאת אפוק טיימס ישראל. אנחנו לא אוהבים ספאם. לכן מתחייבים לא להעביר את פרטיך לגורם שלישי כלשהו.

התחברות למנויים רשומים

תודה! שלחנו לכם את סיסמת הכניסה לדואר האלקטרוני. המשך קריאה נעימה!