קלאסיקה בצפון תל-אביב

זוג וחמישה ילדים רצו שביתם החדש בצפון תל אביב יהיה מצד אחד משפחתי, חם ואינטימי אך מצד שני גם מקום פתוח שיאפשר לארח ברמה הכי טובה. האדריכל סרג׳ בן דוד התייחס לרצונם ברצינות מלאה ותכנן ועיצב להם בית בעל שלוש קומות (מרתף, קרקע וקומה ראשונה) ושני אגפים: אחד למשפחה ואחד לאורחים. האגפים יוצרים צורת ח׳ המאפשרת מעברים הרמוניים אבל גם הפרדה

צילום הבית: עודד סמדר

שער הכניסה לבית נפתח אל שביל שבסופו ארבע מדרגות (שהמעצב נוהג לעשות בבתיו) המוביל לדלת הכניסה המקורה. הסגנון האירופאי הקלאסי שומר על סימטריות המאפיינת אותו מחוץ ובתוך הבית ומתאפיין בקצב החלונות, בקווים האופקיים שנוצרים דרך חריצים בטיח וחלונות עץ אלומיניום שמחולקים למשבצות.

מכאן נכנסים למבואה גדולה המחברת את שני האגפים של הבית. מהמבואה, הנמצאת במרכז הבית ניתן לצאת אל הפטיו המחבר גם הוא בין האגפים ואל הבריכה. התקרה הגבוהה של החדר מאפשרת לעלות לקומה העליונה המובילה אל מסדרון המשקיף אל המבואה. בחלל ישנה גם מעלית ושירותי אורחים. ריצפת הבית כולה פרקט והשטיחים תוחמים את האזורים ואת אופיים השונה.

האגף המשפחתי הנמצא מימין כולל מטבח, חדר אוכל וחדר משפחה. המטבח (טולמנ׳ס) תוכנן בצורת ח׳, עם ארונות בשלושה צדדים עם ואי שמאפשר גם עבודה וגם ישיבה. כל זה תורם לאווירה חמימה ומשפחתית. בחדר המשפחה הרהיטים רכים לרביצה לעומת בסלון (באגף השני) שבו נבחר ריהוט מאוד פורמלי. המעצב בחר בגופי תאורה שונים בחלל: מנורת תקרה היורדת מעל שולחן האוכל, מנורת אהיל ותאורה סמויה היוצאת מהתקרה ומהרצפה. בדרך זאת ניתן לשלוט באווירה שרוצים בלחיצת כפתור.

כל שטחי הפנים בבית נפתחים לכיוון הפטיו ולשטח חיצוני מקורה בפרגולה עם מאווררים. באגף המשפחה מתחת לפרגולה ישנו שולחן אוכל נוסף.

באגף האירוח נמצא סלון, חדר אוכל ראשי ושירותי אורחים. הסלון מקבל אור משלושה כיוונים בגלל צורת ה-ח׳ של הבית. כיוון שבעלי הבית החליטו לא להתקין טלוויזיה, המעצב היה יכול להפנות את כל פינת הישיבה לכיוון הקמין ולהעניק לאורחים רגעים של שיחה נעימה. על הסטיילינג של הסלון אחראית חנות בשם טלי׳ס – החל מהלבשת הספסלים כדי לתת גיוון לחדר האוכל הראשי, המגשים, הוואזות ואלמנטים שונים שהצבע קושר ביניהם כמו ההדום הצהוב שמתאים לצבעי המנורה ולציור.

הגינה רווייה בפרגולות שמייצרות שטחים מוצללים המשמשים המשך לחללים הפנימיים. הריהוט מיועד לתנאי מזג אוויר קשים ועשוי מאלומיניום או מעצים טרופיים. אריחי האבן שעל הדשא מובילים אל הבריכה העשויה מפסיפס זכוכית בגוון כחול.

כשיורדים לקומת המרתף מתוך המבואה המרכזית מגיעים לחדר הקולנוע הביתי הכולל ספות רביצה (קסטיאל), עמדות מחשב ומשחקים לגדולים ולקטנים. הייחודיות בחלל הזה היא התקרה (בריסול) המיוחדת העשויה מבד מבריק ומתוח. חדר הקולנוע מחבר בין שני האגפים. באגף אחד נמצאות שלוש סוויטות מאווררות בהן מתגוררים האחים הבוגרים, המקבלות אור טבעי באמצעות חצר אנגלית. באגף השני יש אזורי שירות שכוללים ממ״ד, חדר כביסה, חדר כושר ומחסן.

בקומה העליונה של הבית נמצאים חדרי השינה. באגף אחד נמצאת סוויטת ההורים המשקיפה על הבריכה ולצידה חדר אמבטיה בסגנון קלאסי צרפתי: הצבעים שחור ולבן, המנורות המיוחדות (סטודיו באבו), האמבטיה החשופה, אריחי הקרמיקה בקו ״רטרו״ והרצפה שעשויה מפסיפס אבן שיש קררה.

הירשמו לחשבון ניסיון

ותוכלו לקרוא את כל הכתבות למשך 24 שעות.

נא להכניס שם פרטי

נא להכניס שם משפחה

נא להכניס דואר אלקטרוני תקין

נא להכניס מספר טלפון תקין

במילוי הפרטים ולחיצה על כפתור אני מאשר/ת קבלת דיוור פרסומי ותוכן מרחיב דעת ומעורר מחשבה מאת אפוק טיימס ישראל. אנחנו לא אוהבים ספאם. לכן מתחייבים לא להעביר את פרטיך לגורם שלישי כלשהו.

התחברות למנויים רשומים

תודה! שלחנו לכם את סיסמת הכניסה לדואר האלקטרוני. המשך קריאה נעימה!