דגים בסגנון פיוז׳ן – אפוק טיימס

דגים בסגנון פיוז׳ן

השף איציק הראל ממסעדת דגים 206 בתל אביב מגיש שני מתכונים פשוטים וחגיגיים לדגים אפויים בתנור. בדגים 206 הוא מגיש תפריט המבוסס על דגה טרייה ופירות ים בסגנון פיוז׳ן.

צילום: אלכס גורביץ׳

צילום: אלכס גורביץ׳

סלמון אפוי בתנור עם רוטב לימונים

זמן הכנה כולל: 25 דקותזמן אפייה בתנור: 8 דקות

מצרכים ל-8 מנות:

2 פילה סלמון 250 גר׳ כל אחד
2 לימונים קלופים ללא חרצנים חתוכים לרבעים
צרור פטרוזיליה ללא הגבעול
3 שיני שום
חצי כוס שמן זית
חצי פלפל צ׳ילי
קורט מלח
קורט פלפל

אופן ההכנה

1. במעבד מזון טוחנים את הלימונים, הפטרוזיליה, השום, שמן הזית, פלפל הצ׳ילי, מלח ופלפל עד לקבלת רוטב אחיד.
2. מניחים את הדגים בתבנית אפייה, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ויוצקים עליהם את רוטב הלימונים.
3. מעבירים לתנור ואופים בחום של 190 מעלות למשך 8 דקות.

צילום: אלכס גורביץ׳

דניס אפוי בתנור עם ירקות שורש ויין

זמן הכנה כולל: 30 דקות
זמן אפייה בתנור: 15 דקות

מצרכים:

2 דגי דניס שלמים נקיים מעצמות 100 גר׳ חמאה
רבע כוס שמן זית
כוס יין שרדונה
4 שיני שום
2 גזרים חתוכים לגפרורים
כרישה אחת חתוכה לגפרורים
שומר חתוך לגפרורים
קורט מלח
קורט פלפל

אופן ההכנה

1. מניחים בבטן כל דג שתי שיני שום, מסדרים את הדגים בתבנית אפייה ובוזקים מעליהם שמן זית.
2. מחלקים את החמאה ל- 4 ומפזרים לאורך דפנות התבנית.
3. בקערה מערבבים את הירקות ומתבלים במלח ופלפל.
4. מפזרים מסביב לדגים ויוצקים מעליהם את היין.
5. מכניסים את התבנית לתנור ואופים בחום של 190 מעלות למשך 15 דקות.

הירשמו לחשבון ניסיון

ותוכלו לקרוא את כל הכתבות למשך 24 שעות.

נא להכניס שם פרטי

נא להכניס שם משפחה

נא להכניס דואר אלקטרוני תקין

נא להכניס מספר טלפון תקין

התחברות למנויים רשומים

תודה! שלחנו לכם את סיסמת הכניסה לדואר האלקטרוני. המשך קריאה נעימה!