נקודות למחשבה – אפוק טיימס

נקודות למחשבה

תמונה: Fotolia

תמונה: Fotolia

עסקים

 

המוסיקה ברקע משפיעה על המנה שתבחרו מהתפריט

הגעתם למסעדה האהובה עליכם, לשולחן הקבוע ליד החלון הגדול עם הנוף שחביב עליכם, והמלצרית נחמדה כמו תמיד. אבל משום מה, הערב, המוסיקה שונה מעט – קצת רועשת יותר.

מחקר בהובלת פרופ' דיפאיאן ביסוואס מאוניברסיטת דרום פלורידה בארה"ב (Ambient Music and Food Choices, Advances in Consumer Research) מלמד שהבדלים במוסיקת הרקע, משפיעים לא רק על ההרגשה ועל האווירה, הם יכולים אפילו להשפיע על המנות שתעדיפו לבחור מהתפריט.

במחקר, שהורכב משלושה ניסויים שונים, התמקד צוות החוקרים בהיבט אחד של מוסיקת הרקע: העוצמה בה היא מושמעת.

הניסוי הראשון נערך בתנאי שטח: בבית קפה בשטוקהולם שבשוודיה, במשך יומיים. באחד הימים המוסיקה, שהורכבה ממגוון סגנונות שונים בזה אחר זה, הושמעה בעוצמה נמוכה יחסית, 55 דציבלים. קצת חזק יותר מהקולות המשמיעות ציפורים מצייצות. ביום אחר הושמעה אותה המוסיקה רק בעוצמה של 70 דציבלים, דומה יותר לרעש שמפיק שואב אבק.

כדי לנתח את ההשפעות, חילקו החוקרים את המנות השונות בתפריט לשלוש קבוצות: מנות בריאות יחסית כמו סלט. מנות ניטרליות כמו קפה או תה ומנות פחות בריאות, למשל עוגות.

התברר שכאשר הושמעה מוסיקה רועשת, הנטייה הטבעית של הסועדים הייתה להתיר את הרסן ולהתענג על מנות פחות בריאות. ביום של המוסיקה הרועשת כ-43 אחוז מהמנות שהוזמנו היו מהקבוצה הפחות בריאה, בהשוואה לכ-32 אחוז ביום של מוסיקה בעוצמה נמוכה.

הירשמו לחשבון ניסיון

ותוכלו לקרוא את כל הכתבות למשך 24 שעות.

נא להכניס שם פרטי

נא להכניס שם משפחה

נא להכניס דואר אלקטרוני תקין

נא להכניס מספר טלפון תקין

במילוי הפרטים ולחיצה על כפתור אני מאשר/ת קבלת דיוור פרסומי ותוכן מרחיב דעת ומעורר מחשבה מאת אפוק טיימס ישראל. אנחנו לא אוהבים ספאם. לכן מתחייבים לא להעביר את פרטיך לגורם שלישי כלשהו.

התחברות למנויים רשומים

תודה! שלחנו לכם את סיסמת הכניסה לדואר האלקטרוני. המשך קריאה נעימה!