האם אגמים מתוקים הופכים לחומציים?

מחקר חדש מדליק נורה אדומה ומעורר את השאלה מה תהיה ההשפעה של כל זה

תמונה: Teta/CC-BY-SA 3.0

תמונה: Teta/CC-BY-SA 3.0

הראשונים שעלולים להיפגע הם אלו שבונים לעצמם קונכיות. כתוצאה מהעלייה הצפויה ברמת החומציות של מי האגם, מגוון מינים כמו צדפות וחלזונות יתקשו לבנות את השלד החיצוני שכל כך חיוני עבורם. מחקר חדש מגרמניה אפילו מראה שאצל חלק מהמינים, כמו סרטן הדפנייה למשל, העלייה ברמת החומציות של המים עלולה להביא לפגיעה ביכולתם להריח, ובעצם, כך גם לפגוע קשות ביכולת שלהם להתגונן מטורפים.

החשש מהחמצתם של מאגרי מים מתוקים, כמו אגמים למשל, היה נושא כאוב בשנות ה-70 וה-80 של המאה הקודמת באירופה ובצפון אמריקה. ריבוי הגשמים החומציים, שהתנקזו דרך הנחלים לאגמים הצלולים הפכו אותם בהדרגה לחומציים יותר ויותר. בהמשך התבררה גם הפגיעה של התהליכים האלו במגוון בעלי חיים. מזל שבמהרה, מדינות רבות באזור הצליחו לשלב כוחות, התאימו את התקינה המקומית וכך הפחיתו את כמות המשקעים החומציים. כעבור זמן לא רב האגמים באזור יצאו מכלל סכנה. מחקר חדש מתריע שבלי ששמנו לב, מתחת לרדאר, בשנים האחרונות מתפתחת תופעה דומה, ונראה שהיא מתפתחת הרבה יותר מהר משחשבנו.

תהליכי החמצה באגם Sorpesee שבמערב גרמניה מהירים פי שלושה משחשבו

תהליכי החמצה באגם Sorpesee שבמערב גרמניה מהירים פי שלושה משחשבו

אחד האיומים הגדולים על הסביבה, בעקבות ריבוי גזי החממה באטמוספירה, נוגע להחמצת האוקיאנוסים, תופעה שקיבלה את הכינוי "האח התאום הרע של ההתחממות הגלובלית". הכוונה לתהליך מוכר וידוע בו רמת החומציות באוקיאנוסים ברחבי העולם הולכת ועולה. זה נובע מכך שכאשר פחמן דו חמצני (CO2) שוקע במים, פעמים רבות הוא מתאחד עם מולקולות המים לחומר חומצי הנקרא "חומצה פחמתית". ככל שריכוזי הפחמן הדו חמצני באוויר גבוהים יותר, כך תהליכי ההחמצה הולכים וצוברים תאוצה.

הירשמו לחשבון ניסיון

ותוכלו לקרוא את כל הכתבות למשך 24 שעות.

נא להכניס שם פרטי

נא להכניס שם משפחה

נא להכניס דואר אלקטרוני תקין

נא להכניס מספר טלפון תקין

במילוי הפרטים ולחיצה על כפתור אני מאשר/ת קבלת דיוור פרסומי ותוכן מרחיב דעת ומעורר מחשבה מאת אפוק טיימס ישראל. אנחנו לא אוהבים ספאם. לכן מתחייבים לא להעביר את פרטיך לגורם שלישי כלשהו.

התחברות למנויים רשומים

תודה! שלחנו לכם את סיסמת הכניסה לדואר האלקטרוני. המשך קריאה נעימה!