חידושים בתערוכת אגרומשוב – פירות אקזוטיים וירקות בשלל צבעים

גם השנה תערוכת אגרומשוב תציג חידושים מהתוצרת ומהמכשור החקלאי. יוצגו: בטטות סגולות, פרח קקטוס ערב לחיך וספיידר שגוזם עצים ללא מגע יד אדם

אגרומשוב

צמח הקינף מערבות אפריקה לקיבוץ יוטבתה יוצג תערוכת "פרש אגרומשוב" בגני התערוכה בתל אביב – צילום: באדיבות קבוצת משוב

תערוכת "פרש אגרומשוב 2012" – Fresh AgroMashov תיפתח בגני התערוכה בתל אביב ב-29 בפברואר ותימשך יומיים. קבוצת משוב – יזמי התערוכה, מצפים שיבקרו בה כ-25,000 איש ביניהם משלחות מטורקיה, מירדן, מרוסיה, מווייטנאם, מארצות אירופה, מאפריקה ומאסיה.

השנה תתמקד התערוכה בשיווק תוצרת חקלאית טרייה ובהקטנת פערי התיווך בענף.

ירקות בצבעים מרהיבים

מארגני התערוכה מבטיחים כי גם השנה התערוכה תהייה חגיגה לעיניים. יוצגו בה ירקות עשירים בוויטמינים ובצבעים חדשים כמו הבטטה. אם הייתם בטוחים שהבטטה היא בצבע כתום, השנה יציגו בתערוכה בטטה לבנה בטעם ניטראלי המתאימה כתוספת למנה העיקרית. תוצג גם בטטה אדומה המצטיינת בחיי מדף ארוכים. ואם לא די בכך, תוצג גם בטטה סגולה בעלת טעם ייחודי. "אידיאלית לבישול כפירה ולקישוט המנות" אומרים המומחים הקולינריים.

אגרומשוב

פרי המרולה תערוכת "פרש אגרומשוב" בגני התערוכה בתל אביב – צילום: באדיבות קבוצת משוב

פירות אקזוטיים חסכוניים במים

מרביתם של הפירות האקוטיים הם למעשה קקטוסים. הקקטוסים אינם דורשים הרבה מים. צריכת המים שלהם מסתכמת בכ-10 אחוז מכמות המים שצורכים עצי פרי אחרים. בתערוכה יוצגו הזנים החדשים ביותר. קקטוס הקובו הוא בעל קליפה אדומה בגוונים משתנים (בהתאם לזן) וטעמו חמצמץ מתוק. פירות הקובו עשירים בסיבים תזונתיים, בוויטמינים, במינרלים ובנוגדי חמצון.

המרולה

המרולה – צמח בר שהגיע אלינו מאפריקה, המרולה נחשבת למלכת נוגדי החמצון. המציגים בתערוכה מספרים שיש בה פי 10-4 נוגדי חמצון בהשוואה לרימונים. בארץ העץ תורבת ומגדלים אותו בקיבוץ יוטבתה. ביוטבתה קיים המטע הגדול ביותר בעולם. פרי המרולה נוח למאכל ללא סכין ומזלג. בשל גמישותו ניתן ללוש אותו עד שהוא הופך לכדור מיץ, ואז נתן לחורר את קליפתו ולסחוט את המיץ לפה.

הרימון מימי קדם ועד היום

אגרומשוב

בטטה אדומה, אפשר גם בלבן ולא רק הכתום המוכר "פרש אגרומשוב" בגני התערוכה בתל אביב – צילום: באדיבות קבוצת משוב

הרימון מוזכר במקורות גם כפרי וגם כמטפורה. בשנים האחרונות זכה הרימון לעדנה בעיקר בשל סגולותיו הבריאותיות שהתגלו במספר מחקרים. בתערוכה זו יזכה הרימון לתצוגה ולסימפוזיון מיוחד: "הסימפוזיון הבינלאומי הראשון לענף הרימון" בהשתתפות מומחים, חוקרים אנשי תעשיה ורפואה מכל רחבי העולם. מקורו של הרימון באזור אירן. בארץ מגדלים אותו בכל תנאי האקלים. יבולי הרימון הגדל בארץ גדולים ב-30-20 אחוז מכל מקום אחר בעולם בזכות זנים ייחודיים שפותחו בישראל.

בשל היותו עשיר בנוגדי חמצון, מכינים מפרי הרימון מיץ טבעי, יין ומרקחות שונות כמו: שמן רימונים (המופק מהזרעים הלבנים), תוספי מזון המסייעים להתמודדות בתופעות גיל המעבר, מוצרי קוסמטיקה להתמודדות בתופעות הזדקנות העור, ומוצרים להתמודדות במחלת הסרטן.

צמח הקינף משתלב בתעשיות העתיד

אגרומשוב

סימפוזיון עולמי לענף הרימון בתערוכת "פרש אגרומשוב" בגני התערוכה בתל אביב – צילום: באדיבות קבוצת משוב

לא רק צמחים למאכל יוצגו בתערוכת פרש אגרומשוב, אלא גם צמחים המשמשים לתעשייה. במשך אלפי שנים שימש צמח הקינף מקור לסיבים בדומה לסיבי צמחי היוטה והפשתה. כיום הקינף משמש גם לייצור סיבים לתעשיות שונות כמו: ביו פלסטיקה, טקסטיל, שמנים, רפואה, קוסמטיקה ועוד. ומדוע נחשב הצמח לירוק? ובכן זה משום שהוא משמש גם ליצירת חומרי בידוד לתעשיות הבנייה והרכב (חלופה לסיבי זכוכית, צמר סלעים ועוד). הקינף משמש גם לתעשיית סיבי שריון, לתרכובות פלסטיק ובטון (חלופה לסיבי זכוכית ופילטרים ממקור מינראלי) ועוד.

ה"ספיידר": מהפכה בתחום הגינון

אגרומשוב

"ספיידר" גוזם ומעשב בשלט רחוק גם בתנאי טופוגרפיה קשים, יוצג בתערוכת "פרש אגרומשוב" בגני התערוכה בתל אביב – צילום: באדיבות קבוצת משוב

תערוכת פרש אגרומשב נותנת במה לשינויים בתחום המיכון החקלאי. ה"ספיידר" הנע על גלגלים הוא החידוש של השנה. ה"ספיידר" שפותח באירופה ומשווק על-ידי חברת א.ר.ע.צ מאפשר לגזום שטחים נרחבים באמצעות שימוש בשלט רחוק – ללא צורך בתוספת כוח אדם. ה"ספיידר בעל יכולת התמודדות בתנאים טופוגרפיים קשים. בנוסף להיותו נוח הוא גם בטיחותי, מסבירים המשווקים. לדברי המשווקים ה"ספיידר" אידיאלי לגיזום שטחים טופוגרפיים קשים הכוללים עשבייה בשיפועים, מורדות כבישים ונחלים.

להזכירכם: – תערוכת 2012 Fresh AgroMashov תתקיים בין התאריכים 29 בפברואר ל-1 במארס השנה בגני התערוכה בתל אביב.

Leave a Reply

הירשמו לחשבון ניסיון

ותוכלו לקרוא את כל הכתבות למשך 24 שעות.

נא להכניס שם פרטי

נא להכניס שם משפחה

נא להכניס דואר אלקטרוני תקין

נא להכניס מספר טלפון תקין

במילוי הפרטים ולחיצה על כפתור אני מאשר/ת קבלת דיוור פרסומי ותוכן מרחיב דעת ומעורר מחשבה מאת אפוק טיימס ישראל. אנחנו לא אוהבים ספאם. לכן מתחייבים לא להעביר את פרטיך לגורם שלישי כלשהו.

התחברות למנויים רשומים

תודה! שלחנו לכם את סיסמת הכניסה לדואר האלקטרוני. המשך קריאה נעימה!