מוצר ירוק - כלים חד פעמיים מעץ הדקל

כלי האוכל חד פעמיים העשויים מעץ הדקל מציגים חלופה ידידותית לסביבה

29/09/2010 שמואל אוליצקי - מיוחד לאפוק טיימס
הקטן אותהגדל אותהדפסE-mail הגשת הכתבה

כלים חד פעמיים
כלים חד פעמיים עשויים מעלים של עץ דקל הגדלים באופן טבעי בהודו - צילום: באדיבות רעיונות ירוקים
לאחרונה הולך ומשתרש השימוש בכלי אוכל חד פעמיים ידידותיים לסביבה. בדרך כלל הכלים החד פעמיים העשויים מפלסטיק אינם נראים טוב וגם מתקפלים בעת השימוש בהם. לדברי החברה המשווקת, הכלים ה"ירוקים" העשויים מדקל אסתטיים יותר. חשיבות הכלים "הירוקים" היא מעבר להיותם נטולי פלסטיק והיא קשורה גם למקור החומר ממנו עשויים ולמידת "הטביעה האקולוגית" של תהליך הייצור שלהם.

העלים נושרים מהעץ בעצמם

גידול עץ הדקל אינו מצריך שטחי גידול נרחבים בדומה לתירס ולקנה סוכר .עץ הדקל ממנו מיוצרים הכלים גדל במקומות מסוימים בהודו. אלפי עלים של עץ הדקל הנושרים על הקרקע בכמויות גדולות מהווים מקור אספקה שוטף של חומר הגלם לייצור הכלים. העלים נאספים, נשטפים היטב ועוברים תהליך ייצור באמצעות חום. בעת תהליך הייבוש בתנורים הם מעוצבים בתבניות שונות. כאשר הם מתכלים אחרי שהסתיים בהם השימוש, הכלים הופכים תוך 90 יום לקומפוסט לדישון הגינה.

חימום בתנור ושמירה במקפיא

הקפאה
קערה לסלט או למרק, יכולה לשמש גם לחימום וגם להקפאה - צילום: באדיבות רעיונות ירוקים
חברת "רעיונות ירוקים" מייבאת לארץ מהודו מגוון רחב של כלים החל מקערות למרק השומרות על חום לאורך זמן, צלחות, מגשים, כלים עם חלוקה לתאים ועוד. הכלים אינם מכילים צבע מלאכותי, צבעם בגוון של ב'ז וחום מתקבל באופן טבעי לאחר הייבוש.

יתרון נוסף היא האפשרות של חימום המזון בכלים באמצעות המיקרוגל למשך שתי דקות ובתנור בחום של מאה שמונים מעלות למשך ארבעים וחמש דקות. הכלים שומרים על חום ואינם משנים את צורתם כתוצאה מחימום המזון בהם. ניתן גם לאחסנם במקרר או במקפיא.

איתמר דניאלי, מנכ"ל חברת "רעיונות ירוקים", אומר: "כלי האוכל הדקליים יכולים גם לשמש לשימוש חוזר, יתרונם בכך שבסוף תקופת השימור שלהם הם חוזרים לייעל את הקרקע". הכלים משווקים לקהל על ידי רשתות וחנויות טבע, משם נימסר שיש לכלים אלו ביקוש בשל צורתם ובשל מחירם הסביר.
עוררו עניין השבוע

עוד כתבות נצפות...

חדשות-ראשי איכות הסביבה מוצר ירוק - כלים חד פעמיים מעץ הדקל

-->
Feedback Form