מתכונים ממסעדת הפגודה

על שפת הכינרת, בחוף הלידו, שנמצא ביציאה הצפונית מטבריה, שוכנת אחת המסעדות היפות בארץ, מסעדת הפגודה. המסעדה בנויה כמבנה סיני מסורתי

15/10/2006 גלי ויסמן
הקטן אותהגדל אותהדפסE-mail הגשת הכתבה

מתכונים ממסעדת הפגודה
מבחר מתכונים ממסעדת פגודה
את מסעדת הפגודה סובבת צמחיה עשירה ואקזוטית, והנוף המשתקף מהמסעדה עצמה הוא עוצר נשימה, של הרי הגולן הנושקים לכינרת.

הפגודה מציעה מטבח אסיאתי מגוון וכשר. המטבח פתוח ומציג לכל העובר לידו את אמנות הבישול התאילנדי, ניקיון וטריות האוכל.

בחרנו עבורכם כמה מתכונים ייחודיים.

אורז תאילנדי (מנה לסועד)

הערת הטועמים - האורז הזה הוא מעדן מיוחד ומומלץ מאוד. הוא פשוט להכנה וקשה להפסיק לאכול אותו.....

מצרכים

1 כוס אורז יסמין

כפית מלח, חצי כפית פלפל לבן טחון, 1.5 כפיות של סוכר

1/2 עגבנייה פרוסה לרצועות

1 מלפפון פרוס לרצועות

3 רצועות בצל ירוק חתוך לרצועות

2 ביצים

2 כפיות סויה

אופן ההכנה

מבשלים את האורז בנפרד (כוס אורז, כוס מים )

לשים בווק חם 3 כפות של שמן להוסיף את הביצים לערבב, להוסיף את האורז ולערבב היטב.

להוסיף מלח, פלפל לבן לפי הטעם 1.5 כפיות של סוכר וכף של סויה שחורה לערבב היטב.

יש להוסיף את כל הירקות יחד ולערבב.

להגיש חם, בתיאבון.

מרק טום יאם (חמוץ חריף) – ירקות (ל- 2 אנשים)

מצרכים

ציר עוף (שהוכן מראש), 1 גזר, סלרי, 1 עגבנייה, כוסברה, למון גרס, ג'ינג'ר (שורש), עלי קפיר ליים יבש (3 עלים) [סוג עלי תבלין הניתנים להשגה במכולות סיניות] + מחית של רוטב סצ'ואן (תערובת פלפלים חריפים), מיץ לימון.

הכנת מרק זה מתחלקת ל- 2 שלבים כמפורט:

שלב ראשון

אופן הכנת הנוזל:

בתוך סיר גדול שמים מים, ציר של מרק עוף, גזר חתוך, סלרי, עגבנייה חתוכה לחצי, כוסברה, למון גרס, עלי קפיר ליים, מיץ לימון ומחית של רוטב סצ'ואן.

מרתיחים הכול ביחד על אש גבוהה ומוסיפים מלח לפי הטעם.

אחרי שהמרק מוכן נותנים לו להצטנן ומסננים את הנוזל מהירקות.

* ניתן להוסיף לתערובת עצמות של עוף או כף מרק עוף.

מכינים בנפרד תערובת חדשה של:

כרוב חתוך לרצועות דק, נבטים, גזר חתוך לרצועות דק , קישואים חתוכים לקוביות, פטריות טריות חתוכות, סלרי חתוך גס, עגבניות חתוכות.

שלב שני

אופן ההכנה - שמים את כל הירקות בתוך סיר למרק ושופכים מעל את נוזל המרק החמוץ חריף החם.

* בבישול אוכל תאילנדי את הירקות לא מבשלים עד הסוף הם אמורים להישאר פריכים.

אופן ההכנה של מחית סצ'ואן:

לקחת 2 פלפלים אדומים יבשים חריפים, 3 שני שום, 1/2 בצל יבש בינוני, 1 כפית פפריקה חריפה, 1 כף שמן חמניות.

לטחון את כל התערובת בבלנדר.

עוף סצ'ואן (ל-2 אנשים)

מצרכים

500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות

תערובת של ירקות: 1 קישוא בינוני, 1/2 בצל יבש, נענע, 1/2 חציל, 1 גזר,1/2 גמבה אדומה, 1/2 פלפל ירוק, 1/4 פלפל ירוק חריף

1 כף סויה

1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל לבן

1/2 כפית סוכר

1 כפית שמן סומסום

1 כפית ברנדי לבישול

1 כף של מחית פלפלים סצ'ואן (ניתן לקנות בסופר)

אופן ההכנה

ווק חם עם קצת שמן סויה.

מקפיצים את הרצועות של חזה העוף במשך 3 דקות על אש גבוהה עד שהעוף מצהיב.

מוסיפים את כל הירקות (חוץ מהנענע) עם מחית רוטב הסצ'ואן (ראה במתכון הקודם).

מוסיפים מלח, פלפל לבן טחון לפי הטעם, סויה + שמן שומשום וברנדי לבישול.

מערבבים הכל ביחד על אש גבוה למשך 2 דקות.

מגישים חם עם תוספת של נענע בתוך התערובת.

כתבות נוספות במדור סגנון
עוררו עניין השבוע

עוד כתבות נצפות...

חדשות-ראשי סגנון מתכונים ממסעדת הפגודה

-->
Feedback Form