פסיפס טעמים בגליל המערבי

התגלגל לידי ספר חמוד ושימושי בשם "פסיפס טעמים בגליל המערבי". הוא נכתב על-ידי גיל יעקבי, העוסק למעלה מעשור כיועץ עסקי בתחום התיירות והמזון

14/01/2007 יאירה יסמין - אפוק טיימס ישראל
הקטן אותהגדל אותהדפסE-mail הגשת הכתבה

מתכונים ממסעדות
אחד ממתכוני הספר, פטריות ממולאות - ללא קרדיט
הספר מכיל מבחר מתכונים מאתרי הסעדה שונים בגליל המערבי החל במקומות עממיים, כפריים, עבור דרך מסעדות ביתיות מזרחיות מן הכפרים בסביבה וכלה במקומות יותר מעודנים ומעט נחשבים יותר. על כל מקום כתובות מספר מילים וכן כתובת המקום ומתכון ייחודי שלו. את הספר ניתן להזמין מן האתר http://www.matigalil.org.il/. המחיר- 40 ש"ח לא כולל משלוח ו- 50 ש"ח כולל משלוח. אנשי ההוצאה מספרים כי הם ישמחו לתת הנחות לרוכשי כמויות גדולות. בחרנו להביא גם לכם מספר מתכונים.

מרק בטטות בחלב קוקוס

מאחוזת גאיה, שבי ציון  - (8 מנות)

מצרכים:

1.5 ק"ג בטטות (כ-6 בטטות בינוניות)

400 גר' דלורית (1 יחידה)

400 גר' גזר (4 יחידות)

50 גר' חמאה

1 ענף טימין טרי (עלים בלבד)

1 כפית מחוקה מלח

רבע כפית פלפל שחור גרוס

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

400 גר' חלב קוקוס (1 פחית)

אופן ההכנה:

קולפים את הבטטות, הדלורית והגזר, חותכים לקוביות גדולות, שמים בסיר ומכסים במי ברז עד כיסוי הירקות. מבשלים על אש נמוכה עם מכסה, עד ריכוך מוחלט ומכבים את האש. מוסיפים חמאה, טימין, מלח, פלפל ומרסקים הכל ב"מיקסר מוט" ידני. מוסיפים פפריקה וחלב קוקוס, מחממים היטב ומשפרים תיבול במידת הצורך.

טורט תפוחי אדמה עם קצפת ותותים

מבית ההארחה נס עמים, בנס עמים

מצרכים:

200 גר' תפוחי אדמה מבושלים וקלופים

200 גר' חמאה בטמפ' החדר

200 גר' קמח

1 מיכל שמנת מתוקה

1 ק"ג תותים חתוכים

אופן ההכנה:

מועכים את תפוחי האדמה, מוסיפים קמח וחמאה ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מחלקים לשלושה חלקים, מגרדים כל שליש לעיגול ומחוררים בעזרת מזלג.

מחממים תנור לחום של 220 מעלות, אופים כל עיגול בתבנית נפרדת עד להזהבה, מוציאים ומצננים.

מערימים את הפירות והקצפת בין שכבות הטורט. בשכבה העליונה ניתן לשים את אבקת הסוכר או גלזורה במקום קצפת. מקשטים מסביב עם מספר תותים.

פטריות ממולאות בגבינה ממסעדת סראיה, עכו - (4 מנות)

מצרכים:

16 פטריות שמפיניון בגודל בינוני

8 כפות גבינה צהובה מגורדת

חצי פלפל אדום

1 כף חמאה+כף מרגרינה

חצי כוס יין לבן

1 מיץ מלימון סחוט טרי

2 שיני שום כתושות

5 כפות ציר מרק עוף

2 גבעולי פטרוזיליה (עלים בלבד)

אופן ההכנה:

קוטמים את רגלי הפטריות, שוטפים ומייבשים. ממלאים כל פטרייה בחצי כף גבינה צהובה. פורסים את הגמבה לרצועות דקות מאוד, את עלי הפטרוזיליה קוצצים קר.

במחבת חמה עם מעט חמאה ומרגרינה מוסיפים צאת הפטריות והגמבה ומכסים. מטגנים בחום בינוני דקה וחצי. מוסיפים יין, מיץ לימון, שום, ציר מרק עוף ומבשלים כשלוש דקות.

מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה.

כתבות נוספות במדור סגנון
עוררו עניין השבוע

עוד כתבות נצפות...

חדשות-ראשי סגנון פסיפס טעמים בגליל המערבי

-->
Feedback Form