פינת הגינון- גידול תבלינים

גינת התבלינים היא ידידתו הטובה ביותר של הטבח, ועציץ עם צמחי תבלין בתוך הבית הוא הפתרון המושלם לכך

29/07/2008 מרלן-אביבה גרינפטר - אפוק טיימס ישראל
הקטן אותהגדל אותהדפסE-mail הגשת הכתבה

נענע
מנטה הידועה, הנענע - צילום: באדיבות איגוד הגננים
אז איך מתחילים? אם אתם לא מומחים לגינון, עדיף לרכוש שתילים קטנים מהמשתלה. זכרו שה"עציץ" שבו אתם קונים את התבלין לא יספיק לגידולו ורצוי מיד להעבירו לעציץ גדול יותר. בעל המשתלה ישמח לסייע.

צמחי תבלין אוהבים מים וגם אור, אבל לא שמש ישירה, וודאי תמצאו ליד החלון או במרפסת הבית את המקום המתאים ביותר. ובכל זאת, לא להפריז במים, אנחנו בעיצומו של משבר ויש לחסוך. אולי אפשר להניח את העציץ מתחת לחלק של המזגן שממנו דולפים מים, כמו שעושים ילדי בי"ס רבין בפרדס חנה.

טרגון אניס לוסי

התבלין "טרגון אניס לוסי" (Tarragon Anis lucy), בעל טעם אניס משופר ו"חלק", ללא הסיומת המרה האופיינית. הטרגון הוא צמח רב שנתי בעל עלווה יפה וירוקה בחורף, ופריחה צהובה בקיץ. הוא מתאים לגידול בשמש ישירה או בחצי צל, וזקוק להשקיה בינונית.

טרגון
טרגון מיוחד בטעם אניס - צילום: באדיבות משתלת "חישתיל"
מתאים להשתמש בו כעלה טרי לסלט, או כשהוא קצוץ ומרוסק להוספה לגבינות, למאפים ולתבשילים. מומלץ להוסיף עלי אניס לוסי שלמים לתבשילי בשר (עוף בעיקר) או דגים, ואפילו כתוספת על המנגל.

ריחן הפסטו

באיטליה, נחשב היה הריחן (Basylicum) אצל הרומאים לסמל לאהבה. ענף ריחן בשיערו של אדם סימל את כוונותיו להינשא לאהובת לבו. אך לריחן שימושים רבים במטבח, הוא נאכל טרי או כמרכיב במאפים, בתבשילים, ב וברטבים שונים, שותף מצוין לרוטבי עגבניות. הוא המרכיב העיקרי של רוטב הפסטו, ריחו חזק והוא נוטה להשתלט, ראו הוזהרתם.. אפשר לגדל מינים רבים נוסף לירוק היפה המקובל שאותו רוכשים גם בשווקים.

סבזיל פסטו פרפטו הוא צמח חדש שעליו מרירים מעט וניחוחו חזק. מומלץ לשימוש בעיקר בסלטים טריים. ואם הירוק משעמם אז יש גם ריחן בצבע סגול שמתאים לסלטים טריים.

פינת הגינון- גידול תבלינים
הריחן המוכר גם לישראלים כבזיליקום - ציולם: באדיבות אגוד הגננות
אפשר למקם את הריחן בשמש ישירה או בחצי צל ולהשקות בתדירות בינונית פעם עד פעמיים בשבוע בהתאם לעונות השנה, הוא לא אוהב טמפרטורות נמוכות.

המנטה לסוגיה

מקור המנטה באירופה, אך היא נפוצה היום אפילו בדרום אמריקה וביפן. בני ישראל הכירו את הצמח כבר בזמנים קדומים והשתמשו בו כדי להכין ממנו משקה מקודש. המנטה נמצאה בקבר מצרי לפני 1,000 שנה וביפן מייצרים ממנה "מנטול" כבר 2,000 שנה.

כיום מגדלים צמחי מנטה במגוון טעמים וצורות, שהנענע הוא הנפוץ מכולם. אז לא רק חליטה אפשר לעשות ממנה, אלא גם להוסיפה לסלט טרי ולמשקאות קרים וחמים ואפילו לתבשילים בגוון צפון אפריקני.

לאחרונה פיתחו במשתלת "חישתיל" את ה"מנטה שוקולד", בעלת טעם עדין יותר מהנענע, ארומת שוקולד מושכת וגבעולים בצבעי חום כהה. את הצמח החדש אפשר לרסק במערבל ולהוסיף לגבינה לבנה.
עוררו עניין השבוע

עוד כתבות נצפות...

חדשות-ראשי איכות הסביבה פינת הגינון- גידול תבלינים

-->
Feedback Form