במטבח עם נורית גפן

“את ארוחות שישי אני אוכלת פעם אצל אביב ופעם אצל שירה, שניהם מבשלים מצוין”

נורית גפן

צילום: יאירה יסמין/אפוק טיימס

נורית גפן, 68, יחצנית ומפיקת טלוויזיה, אמם של אביב ושירה גפן ואשתו לשעבר של יהונתן גפן, יצאה בחודש ינואר השנה לפנסיה. היא עדיין לא קולטת את העובדה שמעתה לא תצטרך לקום השכם בבוקר ולצאת לעבודה, וכדי לעשות השלמת הכנסה יש לה רעיון: היא רוצה להיות “בת לוויה”. “הכוונה היא לא לנערת ליווי או אחות סיעודית”, מצחקקת נורית, אישה יפה ומלאת שמחת חיים, “הכוונה היא להתלוות לאנשים אם הם צריכים לנסוע לחוץ לארץ ללילה שלא ישעמם להם במטוס, או אם הם רוצים ללכת להצגה או לסרט, ואפילו לשבת בבית קפה ולשוחח אתם, כמו שהיו עושות במאות הקודמות גבירות שהיו יוצאות עם בנות לוויה. אני יודעת להקשיב, יש לי הומור ואני עוזרת לאנשים, אז אם מישהו מוכן להרים את הכפפה אני פה”.

בענייני אוכל היא אומרת: “רוב הגברים שהיו לי בישלו לי. אין לי שום חיבור למטבחים בכלל ולמטבח שלי בפרט ואם זה היה תלוי בי, הייתי מבטלת את המטבח, והייתה לי פינה קטנה בסלון ליד השולחן. בזמנו הייתה כף חשמלית וטוסטר והייתי מסתדרת עם זה.

“בצעירותי, אמא שלי הכינה אותי להיות אשת איש. אז היה מקובל ללמוד לשזור פרחים, להכין קוקטיילים, לערוך שולחן לאורחים, להיות דונה אידיאלה שיודעת הכל, אז היא חשבה שכדאי שאלך ללמוד גם בישול ואפייה ותפירה – להיות אישה. לא הצליח לה. כשהתחתנתי הלכתי שוב לקורס בישול עד שהבנתי שאני ומטבח לא הולכים ביחד. גם היום אני עושה מעט דברים – אני עושה חמין טוב, אני יודעת לעשות עוף במישמש ומרק בצל. כשהילדים היו קטנים, עשיתי קציצות ופירה ושניצלים והייתי מבשלת פעמיים בשבוע, ושאר השבוע אמא וסבתא בישלו לי. ילדי מבשלים מצוין אבל עד היום הם מבקשים שאכין להם את הקציצות והפירה והשניצל”.

מה את אוכלת בארוחת בוקר, צהריים וערב?

“אני יכולה להסתפק בלחם, חמאה, זיתים, עגבניות ושמן זית, לימון והרבה מלח. אני אוהבת סלט טבולה וגם דים סאם. לארוחת בוקר אני אוכלת בדרך כלל פרוסת טוסט מלחם שיפון מלא (כי אמרו שזה בריא) עם חמאה ודבש ונס קפה נטול קפאין. בצהרים סלט ירקות או פטריות מטוגנות בשמן זית על מצע של פירה, או שאני עושה לי מרק, בעיקר מרק עוף מכובס או מרק עדשים.

“בערב אני אוכלת טחינה עם פיתה מקמח מלא וכוסברה, עגבניות וזיתים.

“אני לא צמחונית אבל יוצא לי לאכול עוף פעם בחודש בערך. אני שותה בעיקר מים ותה צמחים וקפה נטול רק פעמיים ביום”.

האם את אוכלת לבד או עם

“לאכול בעיני זה רגע נורא אינטימי. אני גם רגילה לאכול לבד, כי אבא שלי לא אהב לאכול אתי, כי הייתי יושבת ומוציאה ממרק העוף את עיגולי השומן ואז הוא אמר שהוא לא יכול לראות את מה שאני עושה עם האוכל”.

מה יש בתוך המקרר שלך?

נורית גפן

צילום: יאירה יסמין/אפוק טיימס

“תמיד תהיה לי חמאה טובה. עכשיו יש לי ארטישוק. אני מאדה אותו וטובלת באשל. גם פירה ופטריות שבישלתי. עשיתי פעם ראשונה אחרי שנים מרק גולש, אבל בדרך כלל יש לי עגבניות, כרוב, חסה, כוסברה וזיתים, ותמיד טחינה, חלב אורגני ולימונים. פירות כמעט ולא. אני אוכלת אוכל בריא, לא אוכלת ג’אנק אף פעם חוץ מחמאה שאני לא יכולה לוותר עליה, ולפעמים מתפנקת בסלט פירות שאני עושה לי עם קצפת”.

איפה את אוכלת את הארוחות?

“בפינת האוכל שבסלון. יש שם שולחן קטן. שם אני אוכלת תמיד עם עיתונים. יש לי ארבעה עיתונים שאני מקבלת כל בוקר ואני עוברת על כולם. אינני מרבה ללכת למסעדות אבל אם אני הולכת אז אני מעדיפה אוכל אסייתי”.

מה סדר היום שלך?

“אני עובדת מגיל 16 וכל חיי יצאתי בשבע וחצי מהבית עד שש בערב, וזו פעם ראשונה שאני לא יוצאת בבוקר לעבודה. זה עוד זר לי ואני לא יודעת עוד מה אעשה. עכשיו כשאני לא עובדת אני קמה בשבע וחצי, שותה קפה, קוראת עיתונים, ואני לומדת לא לעשות כלום. אני אוהבת הצגות, אופרה וסרטים אז אני מתכוננת לצאת להצגות יומיות, ואוהבת מאוד לקרוא ספרי עיון אז אני קוראת עכשיו את ‘תולדות קיצור האנושות’ ואת הירחון ‘אודיסאה’, וספר חדש שיצא על הרמב”ם וספר על יעקב אבינו. טלוויזיה אני רואה רק בערב, בעיקר את ערוץ ההיסטוריה, נשיונל גיאוגרפיק, מאסטר שף ודה וויס. אני הולכת לישון בחצות”.

האם יש מאכל שאת יודעת ואוהבת לבשל במיוחד?

“דברים פשוטים – פטריות מטוגנות – אני מטגנת בצל ושום יבש, מוסיפה פטריות יער, פורטבלו, שמפיניון ואחרות ומטגנת ביחד, מוסיפה קצת יין לבן, פלפל שחור ומלח וזה יבוא על מצע של פירה שאני מוסיפה לו חמאה, חלב, אגוז מוסקט ומלח. זה מה שאני אוהבת הכי הרבה”.

איפה את אוכלת ארוחות שישי ומי מבשל אותן?

נורית גפן

“פעם עשיתי ארוחות שישי והפסקתי עם זה, אז עכשיו אני אוכלת פעם אצל שירה ופעם אצל אביב ששניהם מבשלים מצוין. המשפחה מתראה גם עם יהונתן שגר היום במושב והרבה פעמים אנחנו נוסעים לארוחת שישי אצלו במושב, ולפעמים גם מגיעה מאמריקה נטשה, בתו של יהונתן מנישואיו השניים שם, ואז אנחנו משפחה מורחבת”.

איך היית מגדירה את סגנון החיים שלך?

“יש לי אופי די נזירי – אני לא צריכה הרבה, יש לי ארון קטן עם שתי דלתות וארבעה זוגות נעלים. בגדים אני קונה רק כשצריך. בכלל אני לא אוהבת רכוש. שונאת שופינג”.

במה את מאמינה?

“אני לא מאמינה כמעט בכלום. אני לא אדם דתי, אני לא מאמינה באלוהים ואפילו אין לי אמונות תפלות. אני מאמינה באהבה של אנשים ובמיוחד באהבה של אימא שלי שהשאירה אותה כאן כשנפטרה. אני מאמינה באנשים, בטוב לב ובחמלה”.

Leave a Reply

רוצה לקבל תוכן איכותי היישר למייל שלך מדי שבוע?

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו ובתור התחלה קבלו גישה לכתבה זו ולכל הכתבות באתר ל-24 שעות.

נא להכניס שם פרטי

נא להכניס שם משפחה

נא להכניס דואר אלקטרוני תקין

נא להכניס מספר טלפון תקין

הנך מאשר/ת קבלת תוכן מרחיב דעת ומעורר מחשבה ודיוור פרסומי מאת אפוק טיימס ישראל בעמ. אנו מתחייבים לא להעביר את הפרטים שלך לשום גורם אחר, ולשלוח לך רק תוכן רלוונטי.

התחברות למנויים רשומים

תודה! שלחנו לכם את סיסמת הכניסה לדואר האלקטרוני. המשך קריאה נעימה!