מתחמם מתחמם… מתקרר מתקרר

מקרר שמתחבא מאחורי ארון, תנור שיודע להכין 400 מתכונים ומנקה את עצמו, ועוד שלל טרנדים חדשים. מה מציעים לנו השנה החברות הגדולות בתחום המקררים ותנורי הבישול

Teka

Teka – מקרר אינטגראלי בממדי ענק

אתם יושבים בפינת הישיבה הצמודה למטבח הפתוח לארוחה לאור נרות. סיימתם את המתאבנים ובדיוק נגמר היין. בעל הבית ניגש למקרר, להביא עוד בקבוק. הוא פותח את הדלת ומבפנים בוקע אור נגוהות שמשווה אווירה רומנטית עוד יותר לחדר. הפיליפינית עם הסינר הצחור מביאה את ה-Coq au Vin  – מתכון צרפתי נפלא של עוף ביין אדום, ובעלת הבית גאה לספר כי את העוף הזה התנור הכין כמעט בעצמו בעזרת ספר המתכונים הצמוד שלו.

בשנים האחרונות, מה שראיתם רק בסרטים או בתכניות שף יוקרתיות מחו”ל, קורם עור וגידים במטבח הפרטי שלכם. המקרר והתנור, שהיו בעבר מכשירים גדולים ומגושמים, התעדנו, ונוסף על הפאן העיצובי המודרני זכו גם לשדרוג פונקציונאלי הייטקיסטי.

אז מה קורה היום בתחום? בתחום המקררים, שם המשחק הוא אינטגרליות. אם בעבר המקררים היו STAND ALONE, כלומר יחידה נפרדת ללא קשר לשאר המטבח, המקררים החדשים נראים כמו ארון, מוחבאים בתוך דלתות ולעתים הם חסרי דלתות והמטבח נראה כמו קיר אחד חלק. מי שאינו בקי ברזיו יכול לעמוד לעתים משתאה ולשאול את עצמו איפה מתחבא המקרר.

“ההתייחסות לעיצוב, לדיוק בפרטים, להתאמות לפרטים אחרים, ההתאמה הוויזואלית למטבח, הן מבחינת צבעים והן מבחינת קווים אחידים, חשובה לעתים יותר מהמוצר עצמו”, מסביר תום שחף, מנהל המכירות של המטבח הדיגיטלי. “לכן צריך לגלות רגישות גבוהה כשרוצים להתאים מוצר חשמלי כזה או אחר ללקוח”.

טרנד עיצובי נוסף שהפך ללהיט הוא מקררים צבעוניים, כמו זה של SMEG שכולו בצבע ג’ינס, או אוסף מקררי הרטרו של Gorenje, שזכה בפרס מוצר השנה בתחרות “Get Connected” ב-2011. המקררים מגיעים בכל צבעי הקשת: בורדו, אפור, שחור, חום, בז’, לבן, ירוק, סגול, אדום, כתום, כחול ועוד. “הטרנד העיצובי הוא המוביל”, מוסיפה אורה לוסטיג-הגדיש, מחטיבת הסחר של אלקטרה, “ואפשר למצוא למשל מקררים עם ציפויי זכוכית בצבעים מגוונים”. היא מוסיפה כי נוסף על הפאן העיצובי גם הנושא הירוק קיבל תאוצה וניתן למצוא היום מקררים עם תאים מיוחדים לשימור מזון באיכות גבוהה יותר ולאורך זמן.

שיטות קירור מיוחדות

כיוון שמקרר הוא אחד ממוצרי החשמל ה”זללנים” בחלל המטבח, יותר ויותר חברות תרות בשנה האחרונה אחר יישומים שיאפשרו לחסוך בחשמל ובאנרגיה, ולא יבואו על חשבון נוחות ויעילות השימוש. “אם עד לא מזמן, תוכניות ופונקציות חסכוניות הופיעו בעיקר בגזרת מדיחי הכלים, לאחרונה אותה חשיבה ירוקה וחסכונית מגיעה גם אל תחום המקררים”, מסביר אסי ארביב מבעלי “קלינטון סחר”, יבואנית Teka. לדבריו, חברות ומותגים מציגים היום פתרונות ופיתוחים חדשניים המציעים מקסימום חיסכון. בסדרת המקררים שהשיק לאחרונה Teka, שפותחה מתוך תפיסה ירוקה, יש שני מדחסים נפרדים שבזכותם לראשונה ניתן להפוך את שני תאי ההקפאה, או אחד מהם על פי בחירה, לתא קירור ולהיפך, דבר אידיאלי לחיסכון באנרגיה בשל גמישות השימוש וההתאמה לצרכים המשתנים.

La_Cucina

La_Cucina

חברת GAGGENAU מציעה אף היא מקררים עם שיטות קירור מיוחדות לשימור מזון טרי לאורך זמן, ללא צורך בהקפאה. פנים המקרר עשוי נירוסטה והמדף העליון עולה ויורד חשמלית בלחיצת כפתור. החברה מציעה 13 מודולים שונים כשהשוני מתבטא בגודל או בשילוב (למשל מקרר עם מקפיא או מקפיא עם מקרר יין).

גם הארכיטקטורה הפנימית של המקרר עוברת שינוי משמעותי בשנים האחרונות: למשל, במקררים של La Cucina, מדפי הפלסטיק מוחלפים במדפי זכוכית, את האור הצהוב מחליפה תאורת לד צבעונית, מגירות הפירות והירקות נעות על גבי מסילות טלסקופיות ואפילו טריקת הדלתות הופכת לשקטה.

שינוי נוסף מבורך הוא מקררים המציעים מקפיא למטה ותא קירור למעלה. במילים אחרות, התקופה שבה עמדנו על שרפרף וביצענו תרגילים אקרובאטיים מסובכים של הצוואר בכדי לנחש מה נמצא בפריזר, עומדת להסתיים. בנוסף, גם לא יהיה עוד צורך לכרוע ברך כדי להוציא סיר כבד מלמטה. הכול נעשה קל והמגירות הרבות מאפשרות הוצאה נוחה של המוצרים.

גם גודל ובמיוחד עומק המקררים השתנה. “פעם המקררים היו עמוקים מאוד וכדי להוציא גבינה וקוטג’ היית צריכה להשתחל פנימה”, מספרת האדריכלית ומעצבת הפנים ברברה ברזין. לדבריה המקרר הנכון צריך להיות צר, כ 65-60 ס”מ עומק ברוטו כולל דלתות, ומצד שני רוחבו יהיה כמעט פי שתים: 120-95 ס”מ. בחברת אפ.אנד.אפ בע”מ מציעים אפילו טרנד מעניין – חיבור מקררים בגדלים שונים כדי לקבל גודל של מקרר המתאים לצרכי הלקוח.

לאחרונה ניתן לקנות מקרר טיילור מייד, “אתה קונה את קופסת הקירור שלך ויכול, בסכומים לא מטורפים, לעשות איתה משהו שיהיה רק אצלך”, מסבירה ברזין, “למשל חצי שקוף, דלת מעץ אלון שמתאימה למטבח, או שהמקרר ישמש כאלמנט תאורה – כשפותחים את הדלת הוא יטיל אור מיוחד בסביבתו”.

תנור שיודע את כל המתכונים

השינוי העיצובי לא פסח גם על התנורים. אם בעבר התנור היה ממוקם מתחת לכיריים כיחידה עצמאית ברוב המקרים, הרי שלאחרונה גם התנור וגם המיקרו הפכו לחלק ויזואלי שנמצא בגובה מה שמקל על ההתנהלות, כלומר אין צורך להתכופף בכדי לקחת מוצרים.

התנורים משתלבים אינטגרלית בתוך ארונות המטבח, וממוקמים בגובה העיניים כך שנוחות המשתמש עולה מדרגה. הכי “אין” היום זה להניח תנור משולב מיקרו, תנור אדים, ומכונת קפה בילד אין אחד לצד השני.

“במטבחים הכפריים עדיין שולט המראה של ה-STANDALONE שהתנור והכיריים הם מקשה אחת”, מגלה יעל מוזס מ”פוגנפול”. “כיום מיוצרים יחידות כאלה שהן מאוד יוקרתיות ועיצוביות לכל דבר, אבל במטבחים מודרניים כמו שלנו לא משלבים בדרך כלל כאלה יחידות”.

Teka_combo

Teka combo

טרנד אחר פונה לכיוון בריאותי יותר. למשל, חברת GAGGENAU המציאה תנורים משולבי תנורי אידוי שבהם נעשה הבישול על ידי אידוי של מים רותחים, וכך נשמרים הצבעים, הטעמים וכמובן הוויטמינים והמינרלים במזון. חברת SMEG  מציעה גם תנור המתנקה באמצעות אדים, עם דלת פנימית המתפרקת לניקוי, דבר החוסך אנרגיה.

כנראה בגלל תכניות הבישול הרבות, משתדלת היום כמעט כל חברת תנורים המכבדת את עצמה לשווק תנורים עם תכניות מובנות של עוף, עוגה, ירקות, וכל המנות המרכזיות. עם כמות עצומה של מתכונים. יש גם תנורים עם חיישן נעיצה המיועד בעיקר למדידת חום בישול הבשר, תנורי אדים ותנורים בנפח פנימי גדול במיוחד המאפשרים להכניס ולאפות שלוש תבניות במכה.

ראיתי לאחרונה ביצועים של תנור ה-ICHEF החדש, שהוא ידידותי במיוחד ומגיע עם מסך מגע צבעוני המראה על צגו תמונות של מזונות שונים שניתן לבשל או לצלות בתנור כדוגמת צלי, דגים, פיצה או עוגה. פטנט זה הוצג בתערוכת LIVINGKITCHEN היוקרתית בקלן, גרמניה וזכה לתשואות רבות. טכנולוגיית ה-ICHEF היא טכנולוגיה פורצת דרך בכל הקשור לבישול הביתי. מלבד תכניות הבישול הרגילות (צלייה, אפייה, גריל וכד’), התנור מתוכנת גם לפונקציות כמו הפשרת מזון קפוא, חימום ושמירה על חום קיים, ניקוי עצמי ועוד.

כך או כך, גל שטילוינר מנהל המותג שלSMEG  בישראל מציע כמה טיפים כיצד לבחור תנור או מקרר: “הן במקרר והן בתנור יש לשים לב לדרוג האנרגטי של המוצרים, שיהיו חסכוניים יותר. כדאי לבדוק שהתנור קל להפעלה וקל לניקוי, איזה תוכניות יש בתנור, מי נותן השרות ואם התנור מתאים ויזואלית לכל המטבח, וכמובן שלידו יש משטח שאפשר להניח עליו דברים חמים.

“כשקונים מקרר רצוי שיהיה נון פרוסט המותאם לאקלים בארץ. יש לשים לב לנפח הפנימי שלו ולסידור הפנימי, לבדוק את רמת הפלסטיקה בפנים, כי יש המון מקררים שרמת הפלסטיק גרועה וכשהמקרר מגיע לטמפרטורות נמוכות המגשים נשברים”.

Leave a Reply

רוצה לקבל תוכן איכותי היישר למייל שלך מדי שבוע?

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו ובתור התחלה קבלו גישה לכתבה זו ולכל הכתבות באתר ל-24 שעות.

נא להכניס שם פרטי

נא להכניס שם משפחה

נא להכניס דואר אלקטרוני תקין

נא להכניס מספר טלפון תקין

הנך מאשר/ת קבלת תוכן מרחיב דעת ומעורר מחשבה ודיוור פרסומי מאת אפוק טיימס ישראל בעמ. אנו מתחייבים לא להעביר את הפרטים שלך לשום גורם אחר, ולשלוח לך רק תוכן רלוונטי.

התחברות למנויים רשומים

תודה! שלחנו לכם את סיסמת הכניסה לדואר האלקטרוני. המשך קריאה נעימה!