הפנטהאוז בקומה ה-21

הם חיו בבית בסגנון אסיאתי עם שלושת ילדיהם, אך כשרכשו את הפנטהאוז החדש ברמת גן הם החליטו ללכת על קו מודרני חם. המעצבת אופירה רייכקינד יצהרי קיבלה השראה מהנוף המדהים המשתקף מהדירה הממוקמת בקומה ה-21, ויצרה עבורם סביבה נעימה המשלבת את צבעי העיר בתוכה: האפור של הבטון והירוק של השטחים הירוקים

 

נכנסים לדירה דרך דלת עם טקסטורה ופונקציות מיוחדות (Décor) ומגיעים לחלל המרכזי הכולל את הסלון, פינת האוכל והמטבח שנמצאים מימין. משמאל בנויה נישה הכוללת שני ארונות שבעלי הבית אוהבים במיוחד, אחד למעילים והשני לחפצים ובמרכזם ממוקמת ספריה שבה מונחים כלים ופסלים שבעלת הבית בחרה.

 

פינת הסלון פונה אל המרפסת וגם אל המזנון ופלטת הטלוויזיה שנבנו בהזמנה על ידי נגר. הספה הירוקה הייתה מיועדת תחילה להיות בצבע קרם, לטעמה של בעלת הבית, אולם לאחר שהמעצבת הציעה את הצבע הירוק-תפוח, בעלי הבית ידעו מיד שזה מה שנחוץ כדי ליצור בביתם אווירה ייחודית. המנורות העגולות (חברת תיל-און) מתמזגות בהרמוניה עם השולחנות הקטנים והעגולים בגדלים שונים במרכז (“איטלסופה”), שניתן להפרידם במידת הצורך ולנוחיות האורחים. הספה שעליה כתובות מילים נרכשה בחנות בפלורנטין במחשבה ליצור לבעלי הבית מקום ישיבה זוגי נוח, מול הטלוויזיה.

התקרה המיוחדת מעל הסלון (“בריסול”), עשויה מפי וי סי מבריק ויוצרת שקיפות ועומק לחלל. כמו כן היא דרך נוספת עבור המעצבת לשלב את הנוף המשתקף מבחוץ, בתוך הבית. גוון האפור העשיר שעל הקיר (“עודד צבעים”) נבחר כדי להזכיר את הנוף בחוץ אך עדיין לשמר את הטבעיות והצבע החי שנותן חמימות לבית.

 

פינת האוכל נשמרה מהדירה הקודמת, אולם הכיסאות הוחלפו בלבנים כדי לתת את הטוויסט המודרני לבית. המטבח הכהה של חברת Décor ממוקם מול קיר של ארונות לבנים שבנתה המעצבת, שנועד להשלים את המטבח בצבעים ובסגנון וליצור תחושה של מרחב פתוח. במרכז ממוקם סוג של דלפק שהדיירים מאוד אוהבים לאכול בו, עשוי פורניר שמרוח בשכבות לקה מבריקה. המעצבת יצרה תחושה שמשטח השיש גרניט המחוספס והכבד מרחף מעל הארונות כשהעמידה את המשטח בעזרת עמודים קטנים מניקל.

 

כשנכנסים ליחידת החדרים הרצפה משתנה לפרקט (“נגב”) היוצר תחושה של חמימות במרחב הפרטי. בחדר ההורים תלוי טפט ייחודי ודומיננטי (“מאיירס”) שמתמזג בהרמוניה עם הפרקט החום ועם צבע הקרם של המיטה (“ברובלצקי”). הבחירה בטפט הנועז לא יצרה בעיות מיוחדות כיוון שחלל החדר מאוד גדול ותחושת המרחב איננה נפגעת. ליד המיטה נמצאת מן ספה מכסף שבעל הבית ביקש – הוא אוהב לשבת בה ולעבוד עם הלפטופ או לראות בנוחיות טלוויזיה. ליחידה יש יציאה למרפסת של בני הזוג.

המעצבת בחרה להשאיר את חדר האמבטיה של חדר ההורים פתוח, אולם יחידת השירותים והמקלחת מוצנעות על
ידי דלת מפרידה. צבעי חדר האמבטיה מתאימים לצבע הכסף של הספה הכסופה. חדר האמבטיה מכיל ארון אפור, כיור שחור ומראה אובאלית. הקרמיקה שעל הקיר (“נגב”) כוללת דוגמה מיוחדת של טיפות שרואים אותה גם על הארון.

המרפסת הגדולה היוצאת מהסלון היא מקום נעים לשבת ולאכול בו בכל פעם שמזג האוויר מאפשר. פינת האוכל ופינת הישיבה נקנו ב”גנים ושושנים”.

 

“נהניתי במיוחד מהפרויקט הזה כיוון שבני הזוג סמכו עלי ונתנו לי יד חופשית”, מספרת המעצבת. “אחרי שפגשתי את בני המשפחה רציתי ליצור בית שייתן להם הרגשה כייפית ויהיה מרווח ונינוח”.

צילום הבית: אסף הבר

רוצה לקבל תוכן איכותי היישר למייל שלך מדי שבוע?

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו ובתור התחלה קבלו גישה לכתבה זו ולכל הכתבות באתר ל-24 שעות.

נא להכניס שם פרטי

נא להכניס שם משפחה

נא להכניס דואר אלקטרוני תקין

נא להכניס מספר טלפון תקין

הנך מאשר/ת קבלת תוכן מרחיב דעת ומעורר מחשבה ודיוור פרסומי מאת אפוק טיימס ישראל בעמ. אנו מתחייבים לא להעביר את הפרטים שלך לשום גורם אחר, ולשלוח לך רק תוכן רלוונטי.

התחברות למנויים רשומים

תודה! שלחנו לכם את סיסמת הכניסה לדואר האלקטרוני. המשך קריאה נעימה!