
תמונה: Jin/Flickr
עם תום מלחמת העולם השנייה, החלה תחרות, שקיבלה את הכינוי “המלחמה הקרה”, בין הגוש המערבי ובראשו ארה”ב ובין הגוש המזרחי ובראשו ברה”מ. התחרות העזה על השליטה וההשפעה באזורים השונים בעולם לוותה בחשדנות הדדית, בפעולות ריגול, בתחרות על כוח ובאיומים צבאיים.
במהלך שנות “המלחמה הקרה”, שנמשכה עד להתפרקותה של בריה”מ ב-1991, החלו לצאת למערב שמועות שבריה”מ עורכת ניסויים בשימוש בכוחות על טבעיים כמו טלפתיה למטרות מודיעיניות וצבאיות. מבוהלים מהשמועות האלה, בממשל האמריקני החליטו שלא לפגר במרוץ.

המבנה בו בנו הסובייטים את הצוללת הגרעינית, כפי שהוא נראה במציאות | תמונה: Wikimapia ,King of Hearts/Wikipedia
במהלך יותר משני עשורים, גופים שונים של הממשל האמריקני השקיעו 20 מיליון דולר בפרויקט “סטאר גייט”, שחקר האם באמת יש אנשים עם יכולת של ראיית עתיד, למשל, מה יקרה באיראן בעוד שבוע, וראייה למרחוק, כמו למשל, האם אדם הנמצא בוושינגטון יכול לדעת מה קורה במוסקבה. ואם אכן קיימות יכולות כאלה, האם הן יכולות לסייע באיסוף מידע מודיעיני ובפעולות צבאיות.
ד”ר אד מאי, בהכשרתו חוקר בפיזיקה גרעינית, עמד בראש יחידת המחקר של “סטאר גייט” בעשור השני לקיומו. מתוך המחקרים הרבים שעשה על תופעות על טבעיות הוא הגיע למסקנה שאי אפשר להסביר את כולן כמקריות, אף על פי שיש רבים החולקים על דעתו. מתוסכל מסגירת הפרויקט, הוא עובד כיום עם חוקרי מוח וטכנולוגיות חדשות, בניסיונות למפות במוח את האזורים העשויים להיות מעורבים בתפיסה על חושית.
“מרגלים סובייטים יכולים לקרוא את המחשבות שלנו”
ד”ר אד מאי התחיל את הקריירה המקצועית שלו כחוקר פיזיקה גרעינית באוניברסיטת פיטסבורג, פנסילבניה. אולי כהמשך טבעי למה שהפיזיקה גילתה לו על מבנה היקום, גם הבלתי נודע והמסתורי עוררו בו סקרנות עזה, ויחד עם לימודי הפיזיקה הוא למד גם “דתות השוואתיות”. “קראתי את הכתבים הקדושים של דתות רבות: תנ”ך, הברית החדשה, קוראן, כתבים בודהיסטים ועוד, ואת הבסיס של האמונות השונות”.
זה שילוב מעניין, מה גרם לך ללמוד “דתות השוואתיות”? ”
הייתי סקרן לדעת האם אלוהים באמת קיים, כי זה משהו שאני חייב לדעת אותו”.
בהמשך לעבודתו במעבדות “אוניברסיטת קליפורניה דייויס”, הוא התחיל ללכת להרצאות על מחקרים בפארא-פסיכולוגיה, כמו מצבי תודעה שונים וחוויות חוץ גופיות. כל זה היה בשנות ה-60, כאשר הודו הייתה מוקד משיכה לצעירים היפים. ד”ר מאי, כמו רבים אחרים, מעוטר בזקנקן ובקוקו, נסע להודו בחיפוש אחר המסתורין. אבל הוא חזר בידיים ריקות. “לא מצאתי אפילו אדם אחד עם כוחות על טבעיים שיכול היה או שרצה להתאים למסגרת המדעית שלי”, הוא כתב במגזין Psychic כאשר חזר מהודו.

חוקר בפרויקט סטאר גייט, ד”ר מאן, בודק יכולות טלפתיות של סטודנט לתקשורת, מורלי צ’אלמרס | תמונה: Wikimapia ,King of Hearts/Wikipedia
כמה שנים מאוחר יותר הקריירה של ד”ר מאי שינתה כיוון. ב-1975 חבר הציע לו עבודה במוסד היוקרתי של אוניברסיטת סטנפורד, Stanford Research Institute (SRI), כחבר בצוות שעורך מחקרים בפארא-פסיכולוגיה. ד”ר מאי אימץ את ההצעה בהתלהבות רבה, והצטרף לצוות. “יש כאן סיפור מצחיק”, הוא נזכר, “כשהטלפון היה מצלצל, היינו עונים: ‘כאן המחלקה לפארא-פסיכולוגיה, האם אנחנו יכולים לומר לך מי אתה?'” באותו זמן, בתחילת עבודתו שם, לא ידע ד”ר מאי שהפרויקטים האלה הם סודיים ביותר, וממומנים על ידי הסי-איי-אי.
כשלוש שנים לפני כן, בלחץ הממשל והקונגרס, הסי-איי-אי ערך רשימה מקיפה של כל מה שידוע על המחקרים שנעשו בבריה”מ בנושא יכולות על טבעיות (דוח הסי-איי-אי בנושא שוחרר לפרסום בשנת 2000). בין היתר נכתב בדוח שידוע על מחקרים שנעשו בבריה”מ לשימוש בתקשורת טלפתית בקרב הקוסמונאוטים, בינם לבין עצמם ובינם לבין אנשים על כדור הארץ. נכתב גם שידוע שאימון בשימוש בכוחות על טבעיים הוא חלק מתוכנית ההכשרה של קוסמונאוטים.