אשת העסקים אריאנה האפינגטון, מייסדת אתר החדשות המצליח “האפינגטון פוסט”, מעידה על עצמה שהיא מתרגלת מדיטציה. גם מארק צוקרברג, מייסד פייסבוק, הודה בכך. אולם בניגוד לנזירים שפרשו מהעולם כדי לתרגל מדיטציה בחיפוש אחר הארה, האפינגטון וצוקרברג מאמינים שמטרת המדיטציה אינה רק להגיע למצב תודעה גבוה יותר, אלא גם להשיג יתרון עסקי בעולם המודרני שלנו.
האפינגטון וצוקרברג מתרגלים “מיינדפולנס”, מדיטציה שנגזרה מהבודהיזם. אבל העושר העצום שיש בבודהיזם לא כל כך מעניין אותם
האפינגטון וצוקרברג מתרגלים מדיטציית “מיינדפולנס” (תשומת לב), שהיא טכניקה שנגזרה מהמדיטציות העתיקות של הבודהיזם. אבל העושר העצום שיש בבודהיזם – שהוא מערכת מורכבת ועמוקה להיחלצות מסבל או להתמודדות איתו – לא כל כך מעניין אותם. הם אינם מתעניינים בכללים מוסריים שונים, במצבי תודעה או בממדים שונים, וגם לא בהסברים פילוסופיים על משמעות החיים. אלפי כתבים בודהיסטים שנכתבו בתקופות קדומות גם עוסקים בשלבים שונים של תרגול מדיטציה וברמות רוחניות שונות שניתן להגיע אליהן עד השגת השלב הסופי – הנירוונה. רק אחוז קטן מהם, אם בכלל, תורגם והגיע למערב.
על כל אלה האפינגטון וצוקרברג, כמו גם המערביים המתעניינים במיינדפולנס, מוותרים. במקום מדיטציה רוחנית, מורשתם של נזירים שהתמידו במשך חיים שלמים בחיפוש אחר “הדרך”, המיינדפולנס אינו דורש התמדה או התחייבות – הוא כלי בריאותי ועסקי שהופשטה ממנו המערכת הבודהיסטית המורכבת כדי שיתאים לעידן המודרני, הניו-אייג’י. הוא סוג של אופיום להמונים המחפשים הצלחה מהירה ושיפור הבריאות.