3 קינוחים טעימים ליד הקפה

קינוח קטן ליד הקפה הוא בדיוק מה שאתם צריכים כדי לרענן את השגרה השוחקת. רוצים לטעום אותם? הנה 3 מתכונים קלים שאפשר להכין בלי להתאמץ

תמונה: pexels.com

קפה הוא בין המשקאות הפופולאריים בעולם. מלבד תועלת בריאותית ורעננות, הקפה מייצג עבור רובנו את השלבים השונים של היום ואת ההבדל בין הבוקר, הצהריים והערב. בנוסף, כיום קל יותר להכין קפה משובח עם קפסולות תואמות נספרסו ויש גם מגוון רחב של טעמים לבחור ביניהם.

השאלה היחידה שנותרה פתוחה היא מה מנשנשים לצד הקפה. למזלנו, יש לפחות 3 מתכונים לקינוח טעים שאותו אפשר להכין בלי להתאמץ:

1. פנקוטה

הקינוח הקלאסי של המסעדות מגיע גם למטבח הביתי. המצרכים עבורו הם 1 ליטר שמנת מתוקה, 100 גרם סוכר, 2 כפיות תמצית וניל, 2 ג’לטין, 6 כפות מים קרים ו-50 גרם שוקולד לבן מגורר להגשה.

קודם מחממים בסיר קטן שמנת מתוקה עם סוכר וממתין עד שהוא נמס לחלוטין. מסירים מהאש, מוסיפים תמצית וניל ומניחים בצד. לאחר מכן מערבבים ג’לטין עם המים ומניחים שוב למשך 8-10 דקות.

בהמשך, מוזגים את המים עם הג’לטין לתוך השמנת ומערבבים עד שגם הג’לטין נמס. מעבירים את התוצאה לכוסות הגשה, מקפיאים במשך 3 שעות ומחלצים עם סכין חדה לפני שהופכים על צלחת. מפזרים את השוקולד למעלה ומגישים.

2. קרם גבינה, פירורים ותותים

הסוד של קינוח מוצלח ליד הקפה הוא הגשה נוחה, אבל בשביל זה המציאו את האפשרות להכניס קרם גבינה, פירורים ותותים לתוך כוסות קטנות וחמודות.

המצרכים למתכון הם פתי בר, 100 גרם חמאה, מיכל שמנת מתוקה, 2 אינסטנט פודינג וניל, שקית סוכר וניל, 6 כפות סוכר, 250 גרם גבינה לבנה, 1 מיכל שמנת צמחית, 1 כוס מים ו-1 כוס שקית סוכר וניל.

בשלב הראשון מרסקים את הפתי בר, ממיסים חמאה במיקרוגל ומערבבים יחד. בשלב השני מכינים קרם גבינה חלבי בעזרת הקצפת שמנת מתוקה, אינסטנט וניל, סוכר לבן וסוכר וניל בתוך מיקסר. ממתינים לקבלת קרם סמיך, מוסיפים את הגבינה ומאחדים בתנועת קיפול.

בשלב השלישי מכינים קצפת פרווה באותו מיקסר: מקציפים אותה עם אינסטנט וניל, מים, סוכר וניל וסוכר לבן עד לקבלת קצפת עמידה. בשלב הרביעי והאחרון שוטפים את התותים, קוצצים גס ומרכיבים את שכבות העוגה בכוסות.

3. גלידת שוקולד ביתית

מה דעתכם על שילוב בין קפה חם וגלידה קרה? הכינו מראש 500 מ”ל שמנת מתוקה, 1 פחית חלב מרוכז, 4 כפות אבקת קקאו וכוס שוקולד צ’יפס. הקציפו במיקסר את השמנת, הוסיפו את החלב המרוכז והקקאו והמתינו עד לקבלת מרקם חלק.

לבסוף, הוסיפו שוקולד צ’יפס וערבבו עד לפיזור אחיד. הכניסו הכל לקופסא אטומה, העבירו למקפיא ל-6 שעות מינימום ותתענגו על כל ביס.

רוצה לקבל תוכן איכותי היישר למייל שלך מדי שבוע?

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו ובתור התחלה קבלו גישה לכתבה זו ולכל הכתבות באתר ל-24 שעות.

נא להכניס שם פרטי

נא להכניס שם משפחה

נא להכניס דואר אלקטרוני תקין

נא להכניס מספר טלפון תקין

הנך מאשר/ת קבלת תוכן מרחיב דעת ומעורר מחשבה ודיוור פרסומי מאת אפוק טיימס ישראל בעמ. אנו מתחייבים לא להעביר את הפרטים שלך לשום גורם אחר, ולשלוח לך רק תוכן רלוונטי.

התחברות למנויים רשומים

תודה! שלחנו לכם את סיסמת הכניסה לדואר האלקטרוני. המשך קריאה נעימה!